Bir müzik harikası: Mad TV

Türkiye’deki geleneksel medya, gücünü yavaş yavaş dijital medyaya bırakırken, Yunanistan’da ise durumun bunun tam tersi olduğunu belirtmek istiyorum. Yunanistan’da radyo ve televizyonlar bizdekinden çok daha fazla önem taşıyor. Bizdeki sosyal medya çılgınlığı da onlarda yok.

Türkiye’de hemen hemen her insanın elinde “buluşmalarda bile” telefon olduğuna şahit olursunuz. Çoğunlukla karşılıklı sohbet etmek yerine, telefonla oynamak tercih edilir veya buluşmanın %50’sini telefon alır. Yunanistan’da ise insanlar sanal ortama değil, face to face durumuna daha çok öncelik verirler.

Hazır medyadan bahsetmişken bugün size Yunanistan’ın en popüler ve en önemli tek ulusal yayın yapan müzik kanalı Mad Tv’den bahsetmek istiyorum. Mad Tv, video klipler, müzik haberleri ve röportajların yanı sıra konser görüntüleri de dahil olmak üzere müzikle ilgili programları yayınlayan bir Yunan televizyon kanalıdır. 1996'da açılan Mad Tv, Yunanistan'daki ilk müzik istasyonudur. 2000'de MAD TV, kullanıcılarına dünya çapındaki en güncel müzik bilgilerinin yanı sıra, yepyeni internet hizmetleri sunan ilk Yunan müzik portalını başlattı. Bu arada Mad Tv’nin Mad Radio adında radyosu da var.

Kanalın yaptığı sanatçı konserleri, gece kulübü etkinlikleri gibi pek çok etkinlik olmakla birlikte, bunlardan birisi de MAD Video Müzik Ödülleri’dir. Bu törende kazananlar online oylama sistemi ile seçilmekte ve bu tören genelde her yılın yaz ayının başlangıçlarında yapılmakta. Sonbaharda ise modayla müziğin yan yana geldiği, tasarımcıların yarıştığı ve sanatçıların sahne aldığı MadWalk adında bir yarışma düzenleniyor. Şarkıcılar şarkılarını söylerken, yarışan tasarımcılar da o şarkıcının dans ekibinin üzerinde kıyafetlerini ve tasarımlarını sergiliyor. Bu durum her şarkıda ise değişiyor.

Mad Müzik Awards ödülleri ise, bizdeki gibi prestijini kaybetmiş ödül törenlerinden değil, hala müzik dünyasının önemsediği ve hak edenin kazandığı bir ödül töreni.

Mad Tv’de çok güzel greenbox programları yapılıyor. Renkli kurgularla hazırlanan kanal, rengarenk ve oldukça dinamik. Mad Tv’nin stüdyoları muhteşem. Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları çok enerjik. Mad Tv’yi çok seviyorum çünkü bizdeki gibi sıkıcı bir kurumsallık asla yok. Sosyal medyada dans eden, şirinlikler yapan yaratıcı paylaşımları var. Orası da kurumsal bir yer fakat inanılmaz canlı ve rengarenk. Maalesef Türkiye’nin kurumsallık anlayışı hep ceket, resmi kıyafetler ve sıkıcı kurgulardan ibaret. Kurumsallık sadece böyle olmuyormuş demek ki. Sonra neden Türk insanı mutsuz? Tabii ki mutsuzluk cirit atar. Bakın Yunanlılar çok mutlu ve neşeli insanlar. Bizdeki gibi sıkıcı bir kurumsallık oluşturmak yerine; rengarenk, cıvıl cıvıl, kasmanın olmadığı, kalıplara sığmayan, rahat ve neşeli bir ortam yaratmaları da buna en güzel örnek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi