Trabzonspor'da kritik günler! 8 Ağustos Salı son dakika transfer haberleri

 DAMGA Editörü
Cuma günü Antalyaspor maçı ile sezonu açacak olan Trabzonspor, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo mavililerde sıcak saatler yaşanıyor. Trabzonspor 8 Ağustos Salı son dakika transfer haberlerinden derlenen bilgiler burada yer alıyor.

Süper Lig'de mutlak başarı parolasıyla şampiyonluk mücadelesi vermek isteyen Trabzonspor diğer yandan da transfer çalışmalarında önemli mesafe kat etti. Bordo mavililer temasta olduğu oyuncular konusunda hem kulüpleri hem de menajerleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Kısa sürede resmi adımların atılması ve imzaların atılması beklenen isimler de söz konusu. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Trabzonspor'da KAP günü!

Bu sezon Türk futbol tarihine geçecek bir stat sponsorluğuna imza atacak olan Trabzonspor'da beklenen gün geldi. Temasların sonuna gelindi ve bugün anlaşmanın KAP'a bildirilmesi bekleniyor. Daha önce planlanan lansmanın ise farklı bir tarihe ertelendiği öğrenildi. Karadeniz temsilcisi söz konusu kontratla birlikte kasasına 47 milyon euro civarında bir ücret koyacak. Bu gelir ise Bankalar Birliği'ne olan borca gidecek.

Kartal projesi de var

Stat sponsorluğu ile ekonomisi çok daha büyük rakiplerine bu alanda fark atacak Trabzonspor'da projeler devam ediyor. Kartal'daki araziden elde edilmesi beklenen 1.5 milyar liranın yanı sıra bir sponsorluk anlaşması için daha görüşmeler sürüyor. Eğer bu iki konuda da imzalar atılırsa bordo mavililerin kasası coşacak.

Sakatlıklar bel büktü

Sezona büyük umutlarla başlamak isteyen Trabzonspor, transfer ettiği oyuncuların bazılarından gelen sakatlık haberleri ile sarsılmıştı. Maçta müdahale yaptığı sırada kale direğine çarpan Joaquin Fernandez, sakatlandı ve o günden bu yana sadece salonda çalışıyor. Fizyoterapistler eşliğinde hazırlanıyor. Ardından Orsic, Hakan Yeşil ile girdiği mücadelede aldığı darbe sonrasında yer kaldı. 8-9 ay içinde dönmesi beklenen Hırvat oyuncunun devre arasında antrenmanlara başlaması bekleniyor. Yine yeni transferlerden Filip Benkovic de AEK maçında burnundan sakatlandı. Ancak kendisi kısa süre içerisinde sahalara dönüş yaptı. Hüseyin Türkmen ve Stefano Denswil de idmanlarda yer aldı.

Transfer harekatı başladı

Sezonun başlamasına kısa süre kala Trabzonspor transfer çalışmalarına devam ediyor. İlk etap harekatını sonlandıran yönetim şimdi nokta atışlarla kadrosunu oluşturmak amacında. gündemde birçok isim bulunuyor. Öngörülen 4-5 oyuncunun takıma kazandırılması. Sayının gidecek veya kalacak oyunculara göre şekillenmesi bekleniyor.

Öncelik forvet ve orta saha

Bugüne kadar özlemi çekilen yıldız transferinden bu yaz döneminde eksik kalan Trabzonspor'da artık gözler çilek hamlesine geldi. Özellikle orta saha konusunda tartışmasız ve katkı vereceğine emin bir isim getirilmesi konusunda çalışmalar yürütülüyor. Forvete de sezonun başlamasına kadar beklenen ve uğruna ikinci bir ismin dahi telaffuz edilmediği Bruno Petkovic hedefte.

Makouta pazarlığı

Marek Hamsik ve Dorukhan Toköz'ün takımdan ayrılmasının ardından orta saha rotasyonunu genişletmek isteyen yönetim, Kourbelis, Göktan ve Teklic hamlesi yapsa da takımda kaliteyi daha yukarı çekebilecek bir isim aranıyor. Hem oyun kurucu görevi üstlenecek hem de dinamizm katabilecek bir isim konusunda görüşmeler başlamıştı. Gaius Makouta'yı gözüne kestiren teknik heyet, Boavista ile pazarlıklarını sürdürüyor.

Petkovic rüyası sürüyor

Forvete geldiği günden bu yana Bruno Petkovic'i istediğini her fırsatta söyleyen ve basın aracılığı ile de bu talebini deklare edip kendisiyle görüşen Nenad Bjelica, eski öğrencisiyle kavuşacağı günü bekliyor. Dinamo Zagreb'de Fenerbahçe'nin listesinde bulunan Dominik Livakovic, Feyenoord'un sona yaklaştığı Luka Ivanusec ve Napoli ile Ajax'ın savaşına dönüşen Josip Sutalo ile birlikte ayrılmasına kesin gözle bakılan 28 yaşındaki golcü için Galatasaray derbisi öncesi imzaların atılacağı iddia ediliyor.

Tochi Chukwuani'de sorun kulübü

Önceki gün takımının 4'üncü golünü atarak adından söz ettiren Tochi Chukwuani için Trabzonspor elini çabuk tutmak amacında. Daha önce oyuncunun süre bulma konusunda tereddüt yaşaması nedeniyle çekinceli yaklaştığı Karadeniz ekibinde yönetimin teklifine bu kez Lyngby BK fiyat artırarak yanıt verdi. Diğer yandan Danimarka'daki büyük takım taraftarları Nijerya asıllı oyuncunun transfer edilmesi gerektiğin belirten mesajlar atıyor.

2 sol kanat alternatifi

Trabzonspor'da Orsic'in dönene kadar geçen sürede Trezeguet'in yalnız kalmaması ve iki tarafta oynayabilme opsiyonu ile Visca'yı da yedekleyebilmesi konusunda bir de alternatif aranıyor. Bordo mavililerin hedefinde Alvaro Djalo ile Luis Palma'nın bulunduğu iddia ediliyor. Özellikle Honduraslı oyuncunun AEK tarafından kolay bırakılması pek düşünülmüyor.

Nuraly girişimi

Trabzonspor'da mavi kartla oynayabilecek bir oyuncu konusunda da araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda Rusya'da forma giyen Nuraly Alip gündeme geldi. Kazakistan asıllı futbolcuyu bırakmaya sıcak bakan Petersburg ekibi, beklediği bonservisin ödenmesi halinde gidişine onay verecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.