Trabzonspor'da transfer hareketliliği sürüyor! 9 Ağustos son dakika haberleri

Trabzonspor'da transfer hareketliliği sürüyor! 9 Ağustos son dakika haberleri
 DAMGA Editörü
Yeni sezonu Antalyaspor karşısında açacak olan Trabzonspor'da transfer çalışmaları devam ediyor. Bordo mavililer ikinci transfer operasyonunda gözler imzalara çevrildi. Gündemde de pek çok isim var. İşte detaylar...

Süper Lig'de şampiyonluk hedefiyle mücadele edecek olan Trabzonspor'da stat sponsorluğu sonrası transfere yoğunlaşıldı. Sezonun başlamasına kısa bir süre kala önemli takviyeler yapmak isteyen teknik heyet ve yönetim dört koldan çalışmalarını sürdürüyor. Hedef Galatasaray karşısına tam kadro çıkabilmek.

Trabzonspor'dan tarihi anlaşma

Şampiyonluk sezonundan sonraki süreçte dahil olmak üzere uzun süredir stat sponsorluğu bulunmayan Trabzonspor, PAPARA ile anlaşmaya vardı. Bordo mavililer, Türk futbol tarihinin en yüksek gelir eden kulüp unvanını da eline geçirdi. KAP'a yapılan açıklamada; "Şirketimiz ile PAPARA ELEKTRONİK PARA A.Ş. arasında Stadyum isim sponsorluğu ve diğer reklam ve iletişim haklarını kapsayan geniş kapsamlı bir sözleşme imzalanmıştır. Şirketimiz ile Papara A.Ş. arasında imzalanan sözleşme 2023-2024 sezonundan itibaren başlamak üzere toplam 5 sezonluk süreyi kapsamaktadır. Yapılan sözleşme gereği Papara A.Ş. Şirketimize kullanacağı haklar karşılığında yıllık 236 milyon TL + KDV olmak üzere toplamda KDV dahil 1.416.000.000.-TL ödeme yapacaktır. Yıllık bedel, her sezon öncesi haziran ayında açıklanacak olan yıllık tüfe değişim oranında arttırılacaktır." denildi.

Transfere odaklanıldı

Kadrosuna kattığı isimlerle bu sezona iddialı bir giriş yapan Trabzonspor'da yaşanan sakatlıkların ardından stopere takviye için kollar sıvandı. Adı daha önce Beşiktaş'a da yazılan Vitor Tormena için Braga'yla görüşmelere başlayan Karadeniz ekibinde anlaşmanın kısa süre içerisinde yapılması ve sambacının Trabzon'a getirilmesi bekleniyor. 27 yaşındaki oyuncu geçen sezon 40 maça çıkıp 1 gol attı ve 1 asist yaptı. Güncel piyasa değeri ise 5 milyon euro. Kontratının son sezonuna girmiş olması nedeniyle yönetim çok yüksek bir bedel ödemek istemiyor.

Orta sahada yeni isim

Daha önce Gaius Makouta ve Tochi Chukwuani'yi listesine alan ve kadrosunda da Kourbelis ile Siopis'i bulunduran Trabzonspor'un gündemine sürpriz bir isim daha geldi. Karadeniz ekibi, Angers SCO'da forma giyen Batista Mendy'nin peşine düştü. Fransız medyasına göre Vitor Tormena gibi 2024'te kontratı sona erecek yıldız oyuncu için görüşmeler devam ediyor. Eğer Siopis gönderilirse kendisine imza attırılması için temaslar hızlanacak. Ayrıca Fransız medyasına göre Valencia, Frankfurt, Almeria, Lecce ve Metz'in de Batista Mendy'e ilgisi var.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.