Tochi Chukwuani kimdir? Trabzonspor'dan flaş hamle!

 DAMGA Editörü
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'da transfer çalışmaları hız kazandı. Bordo mavililerin listesine Danimarka'dan Tochi Chukwuani'nin girdiği öne sürüldü. Peki, Tochi Chukwuani kimdir? Detaylar haberimizde.

Slovenya'da yeni sezona hazırlanan Trabzonspor, bu akşam Rabotnicki ile kozlarını paylaşacak. Bordo mavililer oynayacağı hazırlık karşılaşmasından galibiyetle ayrılmak ve istediği performansı sahaya yansıtmak amacında. Teknik Direktör Nenad Bjelica, öğrencilerinin gösterdiği efordan memnun kaldığını dile getirerek reaksiyon vermelerini ve karşılık alabilmelerinin önemli olduğunu söyledi. Diğer yandan transfer çalışmaları da sürüyor. Orsic'in yerine bir sol kanat arayan Fırtına'nın gündeminde orta saha ve forvet konusunda da hareketli saatler yaşanıyor. Deneyimli bir maestroyu kadrosuna katmayı hedefleyen yönetim, 51 yaşındaki teknik adamın listesine genç bir ismin yer aldığı iddia edildi. Tochi Chukwuani'nin takip edildiği yönünde söylentiler medyada yer aldı. Peki, Tochi Chukwuani kimdir? Detaylar haberimizde.

tochi-chukwuani-1584963285-34563.jpeg

Kalp problemi var, testi geçemedi

Trabzonspor'un listesinde olduğu iddia edilen Tochi Chukwuani'nin yaşadığı sağlık sorunları ilk etapta herkesi tedirgin etti. Oyuncunun yaşadığı kalp problemi nedeniyle transferin nasıl bir yön alacağı merak konusu. Diğer yandan Verona'ya imza atması gündemdeyken girdiği sağlık taraması testinden geçememişti.

tochi-chukwuani-2.jpg
Tochi Chukwuani kimdir?

Tam adı Tochi Phil Chukwhuani olan Tochi Phil Chukwuani, 24 Mart 2003 tarihinde Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak Danimarka'nın Hvidore kentinde doğdu. Futbola da bu ülkede başladı. Alt yapı eğitimini B1973 Herlev ve B93'te aldı. 2018'de ise Nordsjaelland'a transfer oldu. 2020'de A takıma çıktı, 2022'de de Lyngby BK'ya katıldı. Kariyerinde çıktığı 109 maçta 12 gol atıp 1 asist yaptı. Alt yaş kategorilerinde Danimarka adına 34 kez sahaya çıktı. 5 kez rakip fileleri sarstı.

tochi-chukwuani-3.jpg

Tochi Chukwuani nasıl bir oyuncu?

Orta alanda kendi jenerasyonunun en yetenekli isimlerinden biri olan Tochi Chukwuani, kendisini şu şekilde tanımlıyor; "Ben her şeyden önce bir orta saha oyuncusuyum. Çok yönlü olarak adlandırabilirsiniz. 6, 8 ve 10 numara olarak oynayabiliyorum. En önemlisi, çok sayıda top ve ikili mücadele kazanabilen ancak aynı zamanda sahanın ön tarafta bölümünde belirleyici olabilen bir yapım var."

img-6455-600x450.jpg

2003 sınıfının parçası

Tochi Chukwuani, Danimarka'da kendi yaş gruplarında futbol oynayan oyuncular arasında en yetenekli isimlerden biri olarak gösteriliyor. Özellikle ilerleyen yıllarda istikrar tutturması halinde Danmimarka Milli Takımı'nın vazgeçilmezlerinden biri olması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.