Mourinho: Bizim için en önemlisi yarın iyi bir başlangıç yapmak

Mourinho: Bizim için en önemlisi yarın iyi bir başlangıç yapmak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, yarın TR saatiyle 21:30'da başlayacak Lugano maçı öncesi "Bizim için en önemlisi yarın iyi bir başlangıç yapmak." diyerek açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Bizim için en önemlisi yarın iyi bir başlangıç yapmak. Çünkü biz hazırlık maçlarını değil, bu tarz maçları düşünerek antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla iyi ve güzel olan şey bizim için geldi" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci Ön Eleme Turu ilk maçında yarın TSİ 21.30'da İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Alexander Djiku açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Jose Mourinho, "Fenerbahçe gelme kararımdan dolayı mutluyum. Şu ana kadar 30 idman gerçekleştirdik ve 5 hazırlık maçı yaptık. Burada geçirdiğim her idmandan çok mutlu oldum. Her oyuncudan çok mutlu oldum. Herkes gelişmek ve bana adapte olmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Tabii içinde bulunduğumuz durum kolay değil. Çünkü oyuncular takıma adım adım katıldı. Önce belli oyuncu grubuyla başladık. Daha sonra Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk elenen oyuncular takımımıza katıldı. Daha sonra da çeyrek finalde elenen oyuncular geldi. Son katılan grupla sadece 3 idman yapma şansı yakaladık. Kolay değil ama ilk günden itibaren çalışmış olduğum grupla yapmış olduğumuz antrenmanlardan çok keyif aldık. Alex de o oyunculardan bir tanesi. Bizim için en önemlisi yarın iyi bir başlangıç yapmak. Çünkü biz hazırlık maçlarını değil, bu tarz maçları düşünerek antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla iyi ve güzel olan şey bizim için geldi" diye konuştu.

"BURAYA KAZANMAK İÇİN GELDİK"

Lugano maçının önemine değinen Portekizli teknik adam, "Sadece İstanbul'daki maçı düşünmüyoruz. Yarın ki maç benim için çok önemli. Buraya kazanmak için geldik" diye konuştu.

"FUTBOL GÜZEL YEŞİL ZEMİNLERDE OYNANMALI, SENTETİK ZEMİNLERDE DEĞİL"

Maçın oynanacağı Thun Arena'nın zeminin sentetik çim olması hakkında açıklamalarda bulunan 61 yaşındaki deneyimli teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Sentetik çimde oynanacak olması ev sahibi takımın yapmış olduğu bir tercih. Mutlaka bunun kendileri için bir avantaj olduğunu düşünüyorlardır. Ben her zaman şunu söylerim. Futbol güzel yeşil zeminlerde oynanmalı, sentetik zeminlerde değil. Ama bunu hala kullanan ve bunu kullanmak isteyen kulüpler var avantaj olduğunu düşündüğü için. Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Buna adapte olmamız gerekiyor ki zaten sezon içerisinde farklı yerlerde yaptığımız antrenmanlarda çok kuru ve sıcak havalarda antrenmanlar yaptık. Zeminin kuru olduğu yerlerde antrenman yapma durumumuz oldu. Tabii ki yeşil ve güzel bir zeminle kıyasla bu tarz zeminlerde daha yavaş ilerliyor top. Ama belirtmiş olduğum gibi bizim buna adapte olmamız gerekiyor. Yarın oyunumuzu oynayıp kazanmamız gerekiyor. Ben takımımın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı mutluyum. Elimde olan oyunculardan dolayı mutluyum."

"LUGANO ŞEHRİ BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI"

Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci‑Torti'nin ileride çok iyi bir antrenör olacağını söyleyen Jose Mourinho, "Güzel sözleri için kendisine teşekkür ediyorum. Ona karşılık vermek için bunu söylemiyorum ama gerçekten bende kendisinin çok iyi bir teknik direktör olacağına inanıyorum. Çünkü takımı çok organize bir şekilde oynuyor. Bu şekilde organize olmayı bilen bir takım kurduğu için muhakkak çok iyi bir teknik direktör olacaktır ileride. Lugano şehri benim için çok anlamlı çünkü Inter'de çalıştığım yıllarda çocuklarım Lugano'da okuyorlardı ve bende zaman zaman onları okuldan almaya geliyordum. Dolayısıyla burası benim için anlamlı bir yer. Şu an harika bir dönem geçirdiklerini söyleyebilirim çünkü o dönemler küçük bir takımdı ve 1'inci ligde değildi. Şimdi Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyorlar. Dolayısıyla harika bir iş başardılar diyebilirim" ifadelerinde bulundu.

ALEXANDER DJIKU: MAÇI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Lugano maçı ile birlikte iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirten Fenerbahçeli futbolu Alexander Djiku ise, "Fenerbahçe büyük bir takım sizlerin de bildiği üzere. Büyük takımda da elbette ki büyük oyuncular olur. Bu da aynı şekilde rekabeti arttırır. Rekabette aynı şekilde takıma büyük bir fayda getirir. Takımın yükselmesine olanak tanır. Bu noktada sadece defans pozisyonundaki oyuncular değil bütün oyuncular en iyisi ortaya koymaya çalışıyorlar. En iyisini göstermeye çalışıyorlar ki Fenerbahçe iyi bir noktaya gelsin. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yarınki maçla ilgili olarak da şunu söyleyebilirim. Lugano gerçekten iyi bir takım. Geçen seneye bakacak olursak liglerini 2'nci olarak tamamladılar. Fazla da gol atabilen bir takım. Bizler de şu an oynayacağımız maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. Şu ana kadar oynamış olduğumuz hazırlık maçları var. Fazla hazırlık maçı oynadık. Kendimizi hazır hissediyoruz. Yarın oynayacağımız ilk resmi maçla beraber iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Amacımız bütün maçları kazanmak. İster içeride oynayalım, ister dışarıda…" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.