ÖNSİAD 5. Olağan Genel Kurulu'nda yeni başkan Ekrem Kap seçildi

ÖNSİAD 5. Olağan Genel Kurulu'nda yeni başkan Ekrem Kap seçildi
ÖNSİAD (Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği) tarafından dün düzenlenen Genel Başkanlık yarışında iş adamı Ekrem Kap başkan seçildi.

Dün İstanbul'da gerçekleşen ÖNSİAD 5. Olağan Genel Kurulu'nda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da katılımıyla genel başkanlık seçimi yapıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Kongre Merkezi'nde yapılan ÖNSİAD (Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği) 5. Olağan Kongresi'nde çok sayıda katılımcı, siyasi isimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Yapılan 5. Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olan Ekrem Kap, yeni dönemde ÖNSİAD'ın Genel Başkanı seçildi.

ÖNSİAD'ın yeni Genel Başkanı Ekrem Kap oldu

Düzceli iş adamı Ekrem Kap, düzenlenen ÖNSİAD 5. Olağan Kongresi'nde tek aday olarak çıktığı başkanlık yarışında tüm üyelerin oyunu alarak Genel Başkan seçildi. Yeni dönemde ÖNSİAD'ın Genel Başkanı olan Ekrem Kap, seçimin ardından kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı. Kap; "Biraz önce Bakan ve başkanlarımızın da söylediği gibi gerçekten örnek bir Genel Kurul gerçekleştirdik. Bunun için ben Hayri Başkan başta olmak üzere tüm eski ve eskimeyen her zaman beraber olduğumuz ve olacağımız bunu buraya kadar getiren yönetime gerçekten canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

ekrem-kap-onsiad-konusma.jpg
ÖNSİAD Genel Başkanı Ekrem Kap seçildi

Ekrem Kap: "Var gücümüzle mücadele edeceğiz"

ÖNSİAD Genel Başkanı Ekrem Kap konuşmasının devamında; "Biz bu anlamda çalışıyoruz ve bir felsefe ortaya koyuyoruz. Biz söylediğimizi yaptık. Ne yaptık? El ele, kol kola hepimiz yeniliklere yelken açtık. Düne kadar bizleri Dünlere getiren ve her türlü desteği veren herkese teşekkür ediyoruz, büyük bir motivasyon sahibiyim. İnşallah hem motivasyon hem inanmışlıkla ikisiyle birlikte sıkılmış bir yumruk gibi mücadele edeceğiz. Bu ülkedeki bir taşın üstüne bir taş daha koymak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Dün buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten aslında temel doğru atılırsa bu noktalara geliyorsunuz. Bu anlamda kurucu başkanımız Rasim Erdoğmuş'a bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu sağlam ve güçlü bir pozisyona geçmişte atılan temeller sayesinde geldik. Hiçbir rüzgar bizi savuramadı. Çok şükür bugün çok güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

bakan-bolat-ekrem-kap.jpg
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve ÖNSİAD Genel Başkanı Ekrem Kap

ÖNSİAD ülke ekonomisine ve ihracatta önemli katkıları bulunuyor

ÖNSİAD 5. Olağan Genel Kongresi'ne katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni genel başkan Ekrem Kap'ı tebrik ederek konuşma yaptı. Bakan Bolat, ÖNSİAD'ın Türkiye ekonomisi ve ihracata katkılarına değinerek yeni dönemde de desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Bolat; "06 Şubat depremlerinde yaşanan felakete değinerek deprem bölgelerinin ayağa kalkındırmanın devletin ilk önceliğidir. İkinci öncelik enflasyonla mücadeledir. Enflasyonu 2026 yılı sonuna kadar tek haneli rakama indirmeye çalışıyoruz. 11 vilayetimiz deprem nedeniyle etkilendi ve ayağa kalkmaya çalışıyor. 200 bine yakın insanımız yıl sonuna kadar yeni evlerine kavuşacak. Bu depremin devletimize 105 milyar dolar hasarı var.


Koronavirüs'e rağmen büyüme katettik

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konuşmasının devamında 2020 yılında başlayan koronavirüsün ülkemizde ekonomik etkileri olmasının yanında dünyaya göre Türkiye'nin yüzde 11 büyüme katettiğini ifade etti. Ayrıca 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomimize ciddi boyutta olumsuz yönde etkilediğini belirterek; "4.5 trilyon lira gider bütçemiz olarak belirlenmişti. Bu bütçe Temmuz'da 6 trilyona çıkarıldı. 2 sene önceki hesaplamalara göre 2 trilyon lira depremin yükü olmasına rağmen 2 yıl içinde deprem bölgeleri kalkınmaya başladı. 200 bine yakın vatandaşımız yeni evlerine kavuştu. Önümüzdeki yılda depremin ciddi bir yükü olacak" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.