İstanbul Baro Başkanlığı seçimleri ne zaman, bitti mi, kim kazandı, hangi adaylar yarışıyor?

İstanbul Baro Başkanlığı seçimleri ne zaman, bitti mi, kim kazandı, hangi adaylar yarışıyor?
İstanbul Barosu’nda yaşanan başkanlık seçimine dair detaylar merak ediliyor. Peki İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde kaç aday yarışıyor, oylama sonuçlandı mı? İşte yanıtlar…

İstanbul Barosu’nda bugün seçim heyecanı yaşanıyor. İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde yarışan adayların kimler olduğu ve oylamanın saat kaçta biteceği merakla takip ediliyor.

İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri ne zaman, nerede, saat kaçta?

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda 20 Ekim 2024 Pazar günü başkanlık seçimi yapılıyor. İstanbul Baro Başkanı’nın belirleneceği seçimler, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Baro başkanı seçimleri için sabah saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi halen devam ediyor.

İstanbul Barosu Başkanlık seçimi bitti, mi, saat kaçta oy verme işlemi sona eriyor?

Haliç Kongre Merkezi’nde 20 Ekim Pazar günü düzenlenen İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri için sabah 09.00’da başlayan oy verme işleminin saat 17.00’ye kadar sürmesi bekleniyor. Oylamanın bitmesinin ardından verilen oylar sayılarak baronun yeni başkanı belirlenecek.

İstanbul Baro Başkanlığı seçiminde kaç aday yarışıyor?

İstanbul’un yeni baro başkanının belirleneceği seçimde mevcut başkan da dahil olmak üzere 12 aday mücadele veriyor. İstanbul Baro Başkanlığı Seçimi’nde yarışan adaylar arasında mevcut başkan ve İstanbul’un ilk kadın baro başkanı olmak unvanına sahip olan Filiz Saraç’ın yanı sıra şu isimler yer alıyor: Av. Mert Karagülle, Av. Metin Uraçin, Av. Türkan Kara, Av. Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, Av. Ali Gürbüz, Av. Abdulhalim Yılmaz, Av. Hasan Kılıç, Av. Hakan Çatak, Av. Savaş İşliyen, Av. Yasin Şen ve Av. Mehmet Turgay Bilge.

baro-baskani-filiz-sarac.jpg
İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç

İstanbul Barosu ne zaman kuruldu?

İstanbul Barosu, Türkiye’nin en köklü ve en büyük barolarından biri olarak 5 Nisan 1878 tarihinde kurulmuştur. Bu tarih, İstanbul Barosu'nun Türkiye'deki hukuk ve avukatlık mesleğinin organize yapısının temellerini atan en eski barolardan biri olduğunu gösterir. Baronun kuruluşu, Osmanlı İmparatorluğu dönemine dayanmakta olup, hukukçuların örgütlenme ve mesleki standartları belirleme ihtiyacından doğmuştur. İstanbul Barosu, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçiş sürecinde de varlığını sürdürmüş ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde de hukukun üstünlüğü, insan hakları ve savunma hakkı gibi ilkeler doğrultusunda faaliyetlerine devam etmiştir. İstanbul Barosu, bugün Türkiye’nin en fazla üyeye sahip barosu olma özelliği taşımaktadır ve avukatların mesleki haklarını koruma, hukukun üstünlüğünü savunma ve toplumu bilinçlendirme gibi görevleri üstlenmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.