İstanbul trafik yoğunluğu 21 Ekim 2024 Pazartesi! Son dakika 1. köprü, 2. köprü, E-5 anlık trafik durumu

İstanbul trafik yoğunluğu 21 Ekim 2024 Pazartesi! Son dakika 1. köprü, 2. köprü, E-5 anlık trafik durumu
İstanbul trafik yoğunluğu 21 Ekim 2024 Pazartesi! Son dakika 1. köprü, 2. köprü, E-5 anlık trafik durumu

Megakent İstanbul’da özellikle mesai ve okul saatleri başlamadan önce yaşanan trafik yoğunluğu haftanın ilk gününde de devam ediyor mu? Kentin; 1. köprü, E-5, 2. köprü ve TEM gibi önemli ana arterlerinde araç trafiği var mı? Anlık trafik yoğunluğu haritası ne gösteriyor? İşte son dakika İstanbul trafik yoğunluğu durumu…

İstanbul trafik yoğunluğu 21 Ekim Pazartesi

Milyonlarca kişinin yaşadığı ve her sabah araçlarıyla iş yerlerine veya servis araçlarıyla okullarına gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşların bulunduğu İstanbul’da trafik çilesi bitmiyor. Bir yerden başka bir yere ulaşmak için kendi araçlarıyla veya okul - iş servisleriyle seyahat edenler trafikte ne kadar vakit geçireceklerini araştırmak istiyor. Çeşitli kurumlar tarafından ortaya konulan trafik yoğunluğu haritaları yola çıkacaklara rehber oluyor.

21 Ekim Pazartesi İBB trafik yoğunluğu haritası yüzde kaç?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) tarafından hazırlanan ve anlık güncel yol durumu bilgilerini haritaya aktaran İBB İstanbul trafik yoğunluğu haritası düzenli olarak güncellenerek son bilgileri öğrenmek isteyen vatandaşlara sunuluyor. İBB trafik yoğunluğu haritası 21 Ekim 2024 Pazartesi sabahı saat 06.00 itibarıyla yüzde 6 oranını gösteriyor.

Anlık İstanbul yol durumu

Sabahın erken saatleri olması nedeniyle İstanbul’da trafik yoğunluğunun yalnızca yüzde 6 olduğu görülürken, bu oranın ilerleyen saatlerde artması bekleniyor. Özellikle iş saatlerine ve okulların başlayacağı saatlere yaklaşıldığında haftanın ilk mesai günü de olması sebebiyle trafik yoğunluğunun artması bekleniyor.

TEM, E-5, 1. köprü, 2. köprü güncel trafik yoğunluğu durumu

İstanbul’da trafiğin en çok sıkıştığı noktalar olan 1. köprü, 2. köprü, E-5 ve TEM sabahın ilk saatlerinde akıcı bir trafiğe sahip. İBB trafik yoğunluk haritasında yeşil olarak görülen bu noktaların da ilerleyen saatlerde yer yer kırmızıya dönebileceği tahmin ediliyor.

istanbul-trafik-1.webp
İstanbul'daki anlık trafik yoğunluğu haritası merak konusu oluyor

Trafik yoğunluğu nasıl hesaplanır?

Trafik yoğunluğu, bir yolda veya yol ağında birim zamanda geçen araç sayısı ve bu araçların ortalama hızı gibi veriler kullanılarak hesaplanır. Trafik mühendisleri ve şehir planlamacıları, bu verilerden yola çıkarak trafik akışını analiz eder ve iyileştirmeler yaparlar. Trafik yoğunluğunu hesaplamak için çeşitli yöntemler ve teknolojiler kullanılır. Trafik yoğunluğu, genellikle bir yoldaki araç sayısının (araç/m) yolun uzunluğuna bölünmesiyle elde edilir. Bir diğer önemli faktör de hızdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.