Ersay Üner’in “Taverna”sı nasıl oldu?

Şarkı dinlemeyi inanılmaz seviyorum ve hayatımın her anında müzik var. Araba kullanırken, temizlik yaparken, çalışırken vs. hemen hemen her anımda mutlaka müzik vardır. Çünkü müzik bana çok iyi gelir; ruhumu dinlendirir, bazen arkadaş olur, bazen kafamı dağıtır, bazen de duygularımı anlatır. Hatta eminim size de olmuştur; öyle bir şarkı çalar ki, sizin hiç konuşmanıza bile gerek kalmadan o şarkı her şeyi anlatır, sanki bütün konuyu biliyormuş gibi… Bazen şarkılar bizi insanlardan çok daha iyi anlarlar, hatta belki de çoğu zaman daha iyi anlarlar. Hem müzik olmasaydı hayat bu kadar anlamlı olur muydu? Bence olmazdı… Her neyse, son zamanlarda bayılarak dinlediğim ve inanılmaz beğendiğim bir albümden size bahsetmek istiyorum. Nostaljik şarkıları seviyorsanız eğer, eminim siz de çok beğeneceksiniz. Çünkü çok anlamlı ve ruhumuza dokunan nostaljik şarkılar var ki bu albümde.

yazi-icine-gom.jpg

Aslında severek dinlediğiniz pek çok hit şarkıda Ersay Üner imzası var. Şarkı yazma konusunda gerçekten çok yetenekli olan Ersay Üner, geçtiğimiz haftalarda “Taverna” adını verdiği muhteşem bir albüm yayınladı. Bu albümde bir dönem Ferdi Özbeğen, Ümit Besen ve Cengiz Kurtoğlu gibi isimlerle popüler olan “Taverna” kültürünü modern yorumlarla günümüze taşıdı.

İlk olarak albümde yer alan “Sevme” şarkısıyla çıkış yaptı ve bu şarkıya, ablamlar evde dinlerken denk gelmiştim. Sonra bunun bir single değil de bir albüm olduğunu görmem üzerine hemen hepsini dinlemeye başladım çünkü Ersay Üner’in yaptığı şarkıları beğendiğim için açıkçası bir albüm olması beni heyecanlandırdı ve bir baktım ki inanılmaz sevdiğim “Alışırım” şarkısını yorumlamış. Hani sözleri “Kısmet değilmiş mutluluk, unutmaya çalışırım. Bir sevenim olur elbet, sevmesem de alışırım. olan… Albümde en çok bu yorumu sevdim diyebilirim ve hatta artık bu şarkıyı diğer sanatçılardan değil de Ersay Üner’den dinlerim. İkinci sırada ise en çok beğendiğim olarak “Unutulan” yer aldı.

“Taverna” albümünün diğer şarkılarından olan "Dilek Taşı", “Akşam Olur Gizli Gizli Ağlarım", "Unutulan", "Nikah Masası", "Sıktı mı Canını?" ve "Azize” yeni düzenlemeleriyle Ersay Üner’in sesinden çok tatlı bir versiyona dönüşmüş. Bu albümün tek yeni şarkısı ise, sözü ve müziği kendisine ait olan "Sevme" şarkısı.

Bugüne kadar 400’den fazla yayınlanmış şarkısı ile Türk pop müziğinin önemli isimleri arasına giren Ersay Üner, “Taverna” albümünün sevilmesi üzerine geçtiğimiz günlerde bir kutlama gerçekleştirdi. Albümde yer alan her şarkının tek tek müzik listelerine girdiğini ve bundan çok mutlu olduğunu belirten Ersay Üner, bütün yaz sürecek konser serisinin de müjdesini vererek, albümle birlikte “Taverna” konseptli bir turne hazırladığını dile getirdi.

Ersay Üner için her şeyin tam da istediği gibi gitmesini temenni ediyorum çünkü bunu fazlasıyla hak ediyor ve sonuç olarak ruhu olan şarkıların ve melodilerin yer aldığı Ersay Üner’in “Taverna” albümünü herkese tavsiye ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi