Bu işler yalnızca sadakatle olmaz

Liyakat denilen şey her alanda çok önemlidir. Ancak konu kamu yönetimi olunca önemi çok daha fazladır. Halk oyunu verip lideri seçer, eğer lider sadece kişisel ilişkilerine dayanan, liyakat sahibi olmayan kişilerden kurduğu bir ekiple yola çıkarsa ne yazık ki sonu hüsran olur. Bunlar benim tezlerim değil, fikir sahibi herkes yerel yönetim olsun genel yönetim olsun neden sistem doğru çalışmıyor diye geçmişten bugüne bakarsa zaten sorunun ne olduğunu görecektir.

Şimdi gelelim günümüze, seçim biteli 4 ay oldu. Çatalca Belediyesi’nden bir çıkış bekliyorum ne yazık ki yok. İlçe trafiğinde sorunlar var, çözüm için çalışma yok. Çöplerin toplanması ve çevre temizliğiyle ilgili her gün başka şikayetler var ancak belediye içinde sistem henüz oturmamış gibi gözüküyor. Mahalle ziyaretleri seçim sürecinden beri devam ediyor. Toplantılar hiç aralıksız sürüyor. Sonuç “çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik” ancak icraat yok. Her gün mahalle ziyaretleri için geçtikleri yollar köstebek yuvasına dönmüş fark edip, müdahale eden yok. Durum böyle olunca şöyle genel olarak bakıp sıkıntı nerede diye düşünüyorum. Ben şahsen düşünüyorum, yönetimdekiler kendilerine bir öz eleştiride bulunuyor mu ya da Sayın Erhan Güzel’in yanındakiler eksiklerini gözlemleyip paylaşıyor mu bilmiyorum ama ben dikkate alınır alınmaz bilmem her zaman paylaşacağım. Çünkü görüyorum ki liderlerin gözünü kör eden yanındaki yanlışa da doğru diyen her daim pof poflayanlar oluyor. Sıkıntı nerede diye düşündüm demiştim ya sıkıntı en başta söylediğim liyakat eksikliğinde. Seçim süreci yanımda gezdi beni destekledi diye vefa borcu duyduklarınızı maalesef ki profesyonellikten uzak tamamen duygusal yaklaşımla yapılan görevlendirmelerde. İlçedeki gücünüzün yettiği her sivil toplum kuruluşu başına benden olsun da nasıl olursa olsun görüşüyle yaptığınız vasıfsız müdahalelerde. Eksikleri, yanlışları söyleyecek kişileri çevrenizde barındırmak istememenizde.

Önceki dönem yönetiminin, temelinden kiremitine parasını ödedik dedikleri projeleri denetlerken “mazeret değil maharet üretiyoruz” diyerek ben yapıyorum tarzında boş bir algı yarattığınızı, aksine halkın gözünde kibirli bir duruş sergilediğinizi size söylemeyen, devlette devamlılık esastır geçmiş dönem belediye başkanın başlattığı projeye devam ediyor ve teşekkür ediyoruz demenin size bir şey kaybettirmeyeceğini hatta samimiyetinizden dolayı takdir kazanacağınızı göremeyen sadece ev ev, mahalle mahalle yanınızda dolaştıkları için alakasız görevlerle ödüllendirdiğiniz kişilerin yanlış stratejileri olabilir.

Sadakat her şeyden önemli diyebilirsiniz ancak eleştirilere de kulak verilmelidir. Liyakatin eksik olduğu yerde sadece sadakat hizmet kalitesini sakatlayacaktır. Zaman geçip size oy verip, hizmet bekleyenlerin oyuma yazık oldu beklediğim hizmeti göremedim sitemleriyle karşılaşırsınız. O zaman nerde yanlış yaptım diye başınızı iki elinizin arasına alıp düşünürsünüz ancak iş işten geçmiş olur. Yol yakınken en doğruyu ben bilirim demeyip benden olsun da nasıl olursa olsun liyakatli olsa da olmasa da olur fikrini bir kez daha gözden geçirmek gerekir.

KAÇAK YAPILAŞMA

Son zamanlarda haksız bir eleştiri olduğunu düşündüğüm bir konuya da değinmek istiyorum. Kaçak yapılaşmanın Çatalca Belediye Başkanı Sayın Erhan Güzel’in seçilmesi sonrası arttığını söyleyenlerin tespitlerinin doğru olmadığı görüşündeyim. Kaçak yapılaşma her belediyenin her dönem karşılaştığı sorunların başında geliyor. Erhan Güzel’in Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde 2019 seçimleri sonrası kaçak yapılar nedeniyle pek çok eleştiriye maruz kaldığını biliyorum. Fakat Belediye Başkanı seçilmesinden sonra her toplantı da hassasiyetle yaklaştığı kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğini dile getirdiğini gördüm. Hatta Kent Konseyi Kongresi’nde kaçak yapılaşma ile mücadele edeceklerini, 300 üzerinde yapıya işlem yapıldığını vurgulamıştı. Aldığım bilgiye göre de önümüzdeki günlerde İBB ile birlikte Çatalca Bölgesi’ndeki bazı kaçak yapıların yıkımlarının gerçekleştirileceğini öğrendim. Benim gözlemlerime göre 4 aylık görev süreci içinde kaçak yapılarda artış değil gerileme olduğunu söyleyebilirim. Tabi önümüzdeki süreç ne gösterir bilemem fakat şu anda kaçak yapılaşmada artış var demek Erhan Güzel ve ekibine haksızlık olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi