İPA'nın araştırmasına göre İstanbul'da 3 asgari maaş bile geçinmeye yetmiyor

İPA'nın araştırmasına göre İstanbul'da 3 asgari maaş bile geçinmeye yetmiyor
İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul’da ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetini 68 bin 933 TL olarak belirledi.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul’da ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetini 68 bin 933 TL olarak belirledi. İPA Başkanı Buğra Gökce, 17 bin liralık asgari ücretin yaşam maliyeti karşısında eridiğini belirterek, “Bu yıl ocak ayında asgari ücretin İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetine oranı yüzde 32 seviyesindeydi. Şimdi ise yüzde 24,6'ya kadar düştü” dedi.

İSTANBUL'DA 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN YAŞAM MALİYETİ 68 BİN 933 LİRA!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) İstanbul’da ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin yaşama maliyetini 68 bin 933 TL olarak açıkladı. İstanbul’da yaşamanın maliyetini asgari ücretle karşılaştıran Buğra Gökce, “Bu yıl Ocak ayında asgari ücretin İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetine oranı yüzde 32 seviyesindeydi. Bugün yüzde 24,6'ya düştü. 2023 yılından itibaren asgari ücretin İstanbul'da yaşam maliyetini karşılama oranı bakımından en kötü ay yüzde 24 ile 2023 haziran ayıydı. O tarihten itibaren yapılan ara düzeltmelerle oran hep yüzde 30 - 24 bandında kaldı” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLAR, EMEKLİLER, MEMURLAR ENFLASYONUN ALTINDA EZİLİYOR

İPA Başkanı Buğra Gökce, “Bu yıl asgari ücrette bir iyileşme yapılmadığı için yıl sonunda en düşük oranı göreceğiz” ifadelerini kullandı. Maaşların yaşam maliyetleri karşısında eriyeceğini belirten Gökce, “Yaşam maliyetleri artarken, gelirler maliyetleri daha da karşılayamaz bir hale gelecek” tespitinde bulundu. “Enflasyon dar gelirlilerden, çalışanlardan, emekçilerden alınan ağır ve haksız bir yaşam vergisidir” tanımlamasını yapan Gökce, “Enflasyonun tüm ağırlığı ne yazık ki çalışanların sırtına vuruluyor, çalışanlar, emekliler, memurlar enflasyonun altında eziliyor” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.