Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Hamzaçebi: Korsanlar ülkesi olduk!

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Hamzaçebi: Korsanlar ülkesi olduk!
Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, adli yılın başlangıcında korsan kıyafeti giyerek, adliye çalışanlarının koşullarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, adli yılın başlangıcında korsan kıyafeti giyerek, adliye çalışanlarının koşullarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Hamzaçebi, “Türkiye adeta bir korsanlar ülkesi oldu. Duvarlarında adalet yazan binaların ardında haksızlık var, yoksulluk var, mobbing var, stres var, baskı var” dedi.

YARGI ÇALIŞANLARININ HAVUZ PARALARI TEKRAR ÖDENSİN

"Korsan" temasıyla yapılan açıklamada sendika Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, korsan kıyafeti giydi. Göz bandı, korsan şapkası ve belinde kılıcı ile konuşmaya başlayan Hamzaçebi'ye birçok sendikalı eşlik etti. Sendikalıların ellerindeki dövizlerde, "Yargı çalışanlarının havuz paraları tekrar ödensin, emeğiniz çok dediler, emeğimizi hiç ettiler, köle değil emekçiyiz" yazıları yer aldı. Hamzaçebi ise yaptığı açıklamada “Her yıl düzenli olarak bugünün önemine istinaden yetkililer tarafından hukukun üstünlüğüne ve adalete ilişkin kulağa hoş gelen mesajlar verilmekte. Oysa durum farklı, Türkiye adeta bir korsanlar ülkesi oldu” diye konuştu.

HAKSIZLIK VAR, YOKSULLUK VAR MOBBİNG VAR, BASKI VE STRES VAR!

Birleşik Kamu-İş’in açıkladığı son verilere göre Ağustos ayının açlık sınırının 20 bin 958, yoksulluk sınırının ise 64 bin 157 liraya yükseldiğini hatırlatan Hamzaçebi, “Bu yoksulluk şartlarında eksik personel ve ağır iş yükü altında özveriyle görev yapan yargı emekçileri her yıl umutlarını adli yıl da tazelemiştir ancak bir türlü hak ettiği özlük haklarına kavuşamamıştır. Adalet Bakanlığı en büyük adaletsizliği kendi personeline yapmaktadır. Hâkim ve savcıdan ibaret sayılan yargı teşkilatında emekçi olmak zordur. Duvarlarında adalet yazan binaların ardında haksızlık var, yoksulluk var, mobbing var, stres var, baskı var” açıklamasını yaptı.

gwez3uexoaakkvy.webp

İNSAN ONURUNA YARAŞIR ÜCRET

Adalet Bakanı'na ve iktidara seslenen Alay Hamzaçebi, “Kamu çalışanlara refah payı içerecek şekilde insan onuruna yaraşır ücret ödensin, 3600 ek gösterge ayrımsız tüm kamu emekçilerine verilsin, yargı çalışanlarına fiili hizmet zammı verilsin” talebinde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.