Vefalı Çatalca!

Vefalı Çatalca!
Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Erguvan Festivali, vefa temasıyla ve birbirinden renkli etkinliklerle başladı. 7 gün sürecek festivalin ilk gününde, Haluk Levent, söylediği şarkılarla alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu.

MÜGE CESUR- Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, bu yılın temasının vefa olduğunu vurgulayarak, tarih boyunca vatan için mücadele eden kahramanları yâd etti. Güzel, festivalin daha önceki yıllara göre daha mütevazı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti ve gelecek yıldan itibaren festivalin adını "Erguvan Kültür ve Sanat Festivali" olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade etti. Festival, bando takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Festival ateşi, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle yakıldı ve etkinlikler start aldı.

Renkli etkinliklerle dolu bir gün

Her yıl düzenlenen geleneksel Erguvan Festivali'nin 23'üncüsü, Çatalca Millet Bahçesi'nde Ahşap Workshop atölyesiyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda ise voleybol turnuvası, langırt, dart ve bilek güreşi turnuvaları gerçekleştirildi. Gecede sahneye çıkan sanatçı Haluk Levent, söylediği şarkılarla alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu.

Yılın teması vefa

Bu yıl ilk kez başkan olarak festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu gururu ifade eden Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, geçmiş yıllarda 22 kez düzenlenen festivaller için önceki belediye başkanlarına teşekkür etti ve onlara vefa olarak plaket vereceklerini açıkladı. Ayrıca, 23. festivalin düzenlenmesinin kendisine nasip olduğunu belirterek, vefat eden eski belediye başkanları Çağlayan Ege ve Cem Kara'yı rahmetle andı. Hayatta olan belediye başkanlarına ise sağlıklı ve uzun ömürler diledi.

Yağlı güreşler ve etkinlikler

Festivalin 7 gün süreceğini ve çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra çocuklar için özel aktivitelerin de yer alacağını belirten Güzel, geleneksel yağlı pehlivan güreşlerinin de büyük bir coşkuyla gerçekleştirileceğini söyledi. Festival kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın da coşkuyla kutlanacağını vurgulayan Güzel, 23. Erguvan Festivali’nin Çatalca ve İstanbul için hayırlı olmasını diledi.

guzek.webp

Gelecek günlerde neler var?

Festivalin diğer günlerinde Suzan Kardeş, Ali Altay, Emir Can İğrek, Semicenk, Serkan Çağrı, Ferhat Livaneli ve Bilge Nihan gibi ünlü sanatçıların konserleri yer alacak. Ayrıca, çeşitli yarışmalar, söyleşiler ve çocuklar için özel aktiviteler de festivalin programında bulunuyor. Çatalca ve İstanbul için büyük anlam taşıyan 23. Erguvan Festivali, bu yıl da unutulmaz anılara sahne olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:MÜGE CESUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.