Kadıköy'deki hayvan katliamına Mesut Kösedağ'dan açıklama: 'Derhal bize haber verin'

Kadıköy'deki hayvan katliamına Mesut Kösedağ'dan açıklama: 'Derhal bize haber verin'
Kadıköy'de çok sayıda kedi ve köpek kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendi. Başkan Mesut Kösedağı, “Bu durumu yakından takip ediyor ve gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız derhal ilgili birimlere bildirin” dedi.

ORÇUN ERMİŞ- Sokak hayvanlarıyla ilgili çıkan yeni yasayı fırsat bilen bazı kendini bilmezler, hayvanların canına kast etmeye devam ediyor. İzmir’in Seferihisar ilçesinde beş köpek ve altı kedinin zehirlenerek öldürülmesinin ardından bir skandal haber de Kadıköy'den geldi. Kalamış Mahallesi'nde sabaha karşı 11 kedi ve bir köpeğin henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce zehirlendiği öğrenildi. Zehirlenenlerin sayısının bunlarla sınırlı olmadığı ifade edildi.

Dikkatli olun!

Bu skandal olayın ardından Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Hayvan ölümlerini doğrulayan Kösedağı, “Bu durumu yakından takip ediyor ve gerekli tüm önlemleri alıyoruz” açıklamasını yaptı. Kösedağı, “Hayvanların özgürce yaşadığı Kadıköy'ümüzde, 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce Rüştiye Sokak'a zehirli mamalar bırakılarak sokak hayvanlarımızın öldürüldüğünü öğrendik. Lütfen evcil hayvanlarınızı dolaştırırken dikkatli olunuz. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız derhal ilgili birimlere bildirin” ifadelerini kullandı.

Takipçisi olacağız

Gelen ihbar sonrası, belediye ekiplerinin ivedilikle olay yerine intikal ettiğini belirten Kösedağı, “Emniyet güçleri de olay yerine gelip incelemelerde bulunmuştur. Belediye ekiplerimiz, sokaklardaki zehirleri toplamış ve sokağı temizlemişlerdir. Başka bir hayvanın zarar görmemesi için tüm yakın sokaklar ve bölge hemen yıkamaya alınmıştır. Edinilen bilgilere göre saat 04.00 sularında organize olduğunu düşündüğümüz, kimliği belirsiz kişiler tarafından bu canice eylem gerçekleştirilmiştir. Belediyemize gelen ihbarlar ve görgü tanıklarının ifadeleri emniyet güçlerimize iletilmiştir. Bu kötücül eylemin, Belediyemizin “Katliam Yasası” olarak bilinen yasa tasarısına karşı net bir şekilde tavır almış olmasından kaynaklandığını düşünmekteyiz. Zira Kadıköy sokakları, sokak hayvanlarının özgürce yaşadığı yerlerdir. Kadıköy Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimiz de köpeklerimize gereken özeni göstermeye devam edecektir. Kadıköy Belediyesi olarak tüm Kadıköylüleri, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya ve gerekli durumlarda belediyemizi acilen bilgilendirmeye çağırıyoruz. Bu vahim durumun takipçisi olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Asayiş sorunu yok mu?

Kösedağı'nın açıklamasına yorum yapan Ceren Küpeli isimli bir vatandaş, “Mesut Bey Kalamış gibi bir semtte, hele Rüştiye sokak gibi 7/24 açık bir veteriner kliniğinin olduğu hem de hayvanseverlerin özenle hayvanlara baktığı son derece işlek bir sokakta toplu hayvan zehirlemesi nasıl olabiliyor açıklar mısınız? Kadıköy’ün en değerli semtlerinden biri burası. Kiralardan bahsetmiyorum bile. Burada rahatça toplu katliam yapılıyorsa sizce de asayiş sorunu yok mu?” diye sordu. Başka bir kişi ise “Sayın başkanım, lütfen acil olarak ilgili bölgeye kamera yerleştirme için gerekli başvuruları yapar mısınız? İlk vaka değil ilgilerinizi rica ederim” çağrısında bulundu.

uuu.webp

HİÇBİR ŞEY OLDU BİTTİYE GELMEZ!

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı'nın açıklamasının ardından Devrim Koçak isimli bir hayvansever dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kösedağı'na seslenen Koçak, “Sevgili Başkan, Kadıköy'ümüzde aynı bölgede sürekli yaşadığımız sıkıntı. “Katliam Yasası” ne demek Mesut Başkan? Katliam ne demek? Belediyemizin 18 Mart 2023 tarihli gönderisine bakın, sonrada laboratuvar sonuçlarını isteyin. Hangi yasadan bahsediyorsunuz ama bunun adı katliamsa yıllardır yaşanıyor neden önlemiyorsunuz? Burası Kadıköy, hiçbir şey oldu bittiye gelmez. Sonuna kadar takip ederiz. Belediye yetkililerini defalarca uyarıyoruz, sokaklara artık yemek dökmek, kahvaltıdan kalan salamı sosisi atmak, çiğ etleri etrafa saçmak hayvanseverlik değildir. Bu olayların müsebbibi hayvansever dostlarım diye makamınızda ağırladığınız sözde hayvanseverler ve türevleridir. Sokaklar, parklar, bahçeler, otobüs durakları, yol kenarları, çöp kenarları besleme odağı değildir. Çiğ et, tavuk ve sosis gibi mamüller açıkta yerlerde hemen bozulur, yiyen canlıya zarar verir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:ORÇUN ERMİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.