Gölge Öğretmen projesi askıya alındı, veliler tepkili: Haklarını arayacaklar

Gölge Öğretmen projesi askıya alındı, veliler tepkili: Haklarını arayacaklar
 Damga Genel Yayın Yönetmeni
Beylikdüzü'nün bir önceki Kaymakamı Mustafa Altınpınar'ın, özel gereksinimli çocuklar için başlattığı Gölge Öğretmen projesi, yeni Kaymakam Bülent Karacan döneminde, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek, askıya alındı. Veliler ise duruma isyan etti.

Beylikdüzü eski Kaymakamı Mustafa Altınpınar, ağustos ayında Bafra Kaymakamlığına atandı. Beylikdüzü Kaymakamlığına ise Bülent Karacan getirildi. Kaymakam Altınpınar, pandeminin ilk yıllarında hayata geçirdiği eğitim projesi ile velilerin gönlünde taht kurdu. Otizmli, Down Sendromlu ve görme ile işitme engelli çocukların her biri için ortaokul bitene kadar birer gölge öğretmen görevlendiren Altınpınar, Beylikdüzü'nde büyük bir hizmete imza attı. Altınpınar'ın geçen yıl tam 130 özel gereksinimli öğrenci için 130 öğretmen görevlendirdiği öğrenildi.

TASARRUF TEDBİRLERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Mustafa Altınpınar'ın Bafra Kaymakamlığı'na atanmasının ardından aynı hizmeti yeni Kaymakam Bülent Karacan'dan bekleyen veliler hayal kırıklığına uğradı. Velilerle ilk görüşmesinde projenin devem edeceğini ifade eden Karacan, son görüşmede tasarruf tedbirleri kapsamında bu sene gölge öğretmen hizmetinin verilemeyeceğini bildirdi. Bu duruma tepki gösteren veliler, devlette sürekliliğin esas olduğunu belirterek, eski Kaymakam Altınpınar'ın Bafra'da aynı uygulamayı hayata geçirdiğini, Beylikdüzü'nde askıya alınmasına ise anlam veremediklerini belirtti.

VELİLER 10 EYLÜL SALI GÜNÜ HAK ARAYACAK

Özel gereksinimli öğrencilerin velileri seslerini duyurmak için salı günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanma kararı alırken, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün ilgili yerlere gönderdiği genelgeye de atıfta bulundu. Genelgede özel eğitim gereksinimli bireyler için yapılacak çalışmalarda tasarrufa gidilmeyeceğinin belirtildiğini ifade eden veliler, Beylikdüzü'nde yaşananlara anlam veremediklerini ifade etti. Zor durumda kaldıklarını belirten veliler, yetkililere çağrıda bulunarak projenin devam etmesini istedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.