Siyaset mi hizmet yarışı mı?

Çatalca Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda tahmin ettiğim gibi MR cihazı gündeme geldi. Ancak öyle uzun tartışmalara sahne olmadı. Belediye Başkanı Erhan Güzel bu cihazın Çatalca Devlet Hastanesi’ne gelmesiyle ilgili kendi girişimlerinden bahsetti. Meclise farklı bir tartışma damga vurdu. Aslında tartışmanın kaynağı yine MR cihazının hizmete girdiği gün yapılan basın açıklamasında, Çatalca Belediyesi Önceki Dönem Belediye Başkanı Mesut Üner’in, kendi döneminde yapılan girişimler neticesinde Çakıl Mahallesi’nde Aile Sağlık Merkezi yapılacağını, buranın bağışçısının da Ak Parti Çatalca Belediye Meclis Üyesi Şeref Tatlı olduğunu ilan edip, Çakıl ve bölge halkına hayırlı uğurlu olsun sözleriydi. Belediyenin Eylül Ayı Meclis Gündeminde bu gelişme şu şekilde yer aldı.

'Çakıl Mahallesi 122 ada 8 parselde bulunan "Aile Sağlığı Merkezi"nin yenilenmesi işi için Belediye Başkanına yetki verilmesi ve yapılacak olan şartlı bağışın kabulü ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi.' Bu maddenin okunup, gündeme getirilmesinin ardından kafaları karıştıran diyaloglar gerçekleşti. Oylama öncesi söz alan Şeref Tatlı benim yardımlarımı siyasete alet etmeyin diye çıkışta bulunması ile Belediye Başkanı Erhan Güzel söz alarak 'ben siyasete alet etmiyorum. Sizin yapacağınız bağış, Sayın Mesut Üner tarafından siyasete alet edilmiştir. MR’la ilgili yapılan açıklamalarda bunu gördük' şeklinde ifadelerle tartışmaların fitilini ateşledi. Sonunda gündem maddesi tekrar görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Komisyona gitmesi de şartlı bağışı istemiyorlar bağışçıyı kaçırıyorlar tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ancak Erhan Güzel, Çakıl Mahallesi 122 ada 8 parselde bulunan "Aile Sağlığı Merkezi"nin yenilenmesi işinin daha çok başında olunduğunu, Mesut Üner döneminde belediye başkanına yetki verildiğini, ancak o dönem ki belediye başkanının Aralık Ayı içerisinde meclise gelen bu konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na hiç bir girişimde bulunmadığını, yani Mesut Üner’in sahiplendiği sağlık merkezinin bugün yapılacak oylama sonrası yapımının gerçekleşebileceğine dikkat çekiyor.

İşin özeti Erhan Güzel'i rahatsız eden konu bu hizmeti de geçmişte biz yaptık izleniminin yaratılmaya çalışılmasıdır. Güzel bağışçı olmasa bile biz belediye olarak sağlık merkezini yaparız demeye getiriyor. Evet istese yapar, bağışçıyı da kırmamak için bunu mecliste açıkça söylememiş olabilir. Ama asıl konu bugün yapılacak olan hizmetin yarın muhalifler tarafından bunu da biz yaptık diye kamuoyunda algı yaratmasını istemiyor. İzlenimim şu ki Mesut Üner yapılması planlanan sağlık merkezini ve bağışçı adayını müjde verir şekilde ilan etmeyip, Başkan Erhan Güzel’in dediği üzere bağışı siyasete alet etmeseydi bu madde komisyona havale edilmeden meclisten geçebilirdi.

Aldığım kulis bilgisine göre Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tutun’un, Ak Parti Meclis Üyesi aynı zamanda sağlık merkezini yapmak için bağışçı adayı olan Şeref Tatlı ile meclisten önce özel bir görüşme yaptıklarını ve Mesut Üner’in hizmeti biz yapıyoruz gibi bir algı yaratan söylemleri sebebiyle bu durumu kabul etmedikleri tarzında bir konuşma geçtiği bilgisi bana geldi. Yani kulis bilgisi sonrası anlaşılan Ak Parti Grubu ve Şeref Tatlı meclisten maddenin öyle kolay şekilde geçmeyeceğini tahmin ediyorlarmış ve bu karar galiba onlar için sürpriz olmamış. Bu iş anlaşılan bir güç gösterisi hatta güç savaşına dönüştü. Erhan Güzel’in de bu yaklaşıma cevabı madem bağış üzerinden siyaset yapıyorsunuz bizde bunu komisyonda görüşürüz sonuçta şartlı bağış ve parselin üzerinde belediyeye ait bir bina var. Bu binanın yıkımı için bile belediye meclisinden onay alınması gerekiyor. Tüm bunları biz yapacağız, siz çıkıp biz yaptık diyecekseniz. Gerekirse her şeyi biz yaparız ama bu hizmeti kimseye yedirmeyize getiriyor. Çakıl ve bölge halkımıza, Çatalca'ya hayırlı olsun. Öyle ya da böyle bu hizmet gelecek gibi gözüküyor. Ama Erhan Güzel kendi döneminde yapılması planlanan bu hizmeti kimsenin sahiplenmesine izin verecek gibi görünmüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi