Gündemimiz MR!

Çatalca'da MR cihazını Devlet Hastanesi’ne kim getirdi tartışması bir süredir devam ediyor. İlçedeki Ak Parti tarafı 'biz getirttik' derken diğer tarafta Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ise 'ben getirttim' diyor. Bir diğer tarafta vatandaş ise 'kim getirdiyse getirdi, normalde bir hastanede olması gerekiyor' diyor. Aslında öyle bizlerin bildiği gibi değilmiş yani her hastanede bu cihaz olmuyormuş. Bu ve benzeri cihazlar ilçelerdeki nüfus yoğunluğuna göre o bölgedeki hastanelerde hizmet veriyormuş. Çatalca’nın nüfus yoğunluğu da yeterli olmadığı için MR cihazı yokmuş. Şimdi artık var ve hastalara hizmet veriyor.

Geçtiğimiz günlerde MR cihazının hizmet vermeye başladığı gün Ak Partili Milletvekili, İlçe Başkanı ve yöneticilerinden oluşan bir katılımla basına tanıtıldı. Bu tanıtımda benim etik bulmadığım bazı gelişmelerde oldu. Örneğin Ak Parti İlçe Başkanı Levent Özkan'ın burada Sağlık Bakanlığı yazılı kürsüden basına açıklama yapmasını etik bulmadım. Açıklamasını parti binasında yapsaydı çok daha doğru ve yerinde olacaktı. Sağlık Bakanlığı kendisine bağlı kurumlarda bu ve benzeri açıklamalara göz yumuyorsa yarın bir başka siyasi partinin ilçe başkanı da benzer girişimlerde bulunmak isteyebilir ve bana göre devlet kurumlarının siyasete alet edilmeleri uygun değildir. Hadi siyasiler olarak açıklamanızı yaptınız ancak buradaki açıklamada Çatalca Devlet Hastanesi Başhekimi’ni de gözlerimiz aradı. Bana göre ev sahibi olan başhekime söz hakkı bile verilmedi. O kurumun yetkilisi olarak siyasilerden çok başhekimin basına bilgi vermesi daha doğru olacaktı. Ama olmadı olamadı ilk kez böyle bir durumla karşılaştığımı da söylemek istiyorum.

Ne yazık ki siyasiler kendilerini herkesten üstün gördükleri için kimsenin makamına gerekli önemi göstermiyorlar. Aslında alıştık böyle şeylere bizleri nelere alıştırmadılar ki. Peki nasıl oldu da MR cihazı geldi? Madem nüfus yoğunluğu baz alınıyor nasıl verdiler? İşte burada Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel 'ben seçim süresi boyunca her yerde MR cihazını getirteceğim diye söz verdim. Ben bunu gündeme getirmeseydim bu cihaz gelmeyecekti' diyor. Evet kahve toplantılarında, TV programlarında, gazetelerde bunu hep söyledi. Hatta seçim vaatlerinde vardı. Cihazı getirme hususunda kendinden çok emindi, seçim dönemi belki bir bağışçı bulmuştu. Bilemiyorum belki birilerinden söz almıştı.

Diğer taraftan ilçedeki Ak Partili Yöneticiler ve geçmiş dönem belediye başkanı Mesut Üner, iktidar bizde bu cihazı biz getirttik, aylarca mücadele ettik şeklinde açıklamalarla Erhan Güzel'in bu konuda söylediklerini çürütmeye çalışıyorlar. Bende diyorum ki kimin emeği varsa sağ olsunlar onlarca hasta hizmeti yerinde alacak, günlerce beklemeyecek. Ama bu MR tartışması Çatalca gündeminden uzun süre düşmez, bir kere Erhan Güzel bunu sürekli gündemde tutacaktır. Ve benim tanıdığım Erhan Güzel Çatalca Devlet Hastanesi’ndeki bu MR cihazı seremonisine cevapsız kalmayacak, mutlaka bir çıkışta bulunacaktır. Hafta başı Çatalca Belediyesi’nin Meclis Toplantısı var. Bu toplantı da birileri ağzından MR cihazı diye cümle kaçırırsa o zaman MR cihazı Belediye Meclisi’nin ana gündemini oluşturabilir. Ne diyelim MR cihazımız Çatalca Devlet Hastanemize hayırlı uğurlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi