Kaş yaparken göz çıkardılar

Sevgili okurlar Çatalca, Dağyenice, Çanakça ve Kestanelik Halkı maden ocaklarından yük taşıyan kamyonlardan şikayetçiydi ve bu sorun, bu mağduriyet giderildi. Bunu kamuoyuna duyuran isim Çatalca Belediye Başkanı Sayın Erhan Güzel. Peki sorun nasıl giderilmiş? Sözü geçen mahallelerden geçen yük kamyonları artık geçmeyecekmiş, peki nereden geçecek? Başkan Erhan Güzel bundan bahsetmemiş ama ben söyleyeyim Başakköy, Kalfaköy, Akalan, Subaşı Mahallelerinden... Aslında bir bölgede sorunu çözerken başka bir bölgede daha başka sorunlar, başka mağduriyetler yaratıldı. Bence Erhan Güzel bu kadar sorun yaşanacağını ve tepki alabileceğini ön göremedi. Çünkü bunu tahmin etmiş olsaydı sosyal medya hesabından bir video çekip coşkuyla gözün aydın Çatalca diye bir paylaşım yapmazdı diye düşünüyorum. Çünkü bu yapılan çalışma, hizmet diye müjdelenecek bir çözüm değil. Hep söylüyorum ekip çok önemli diye, Sayın Güzel'in bu konuda çalışma yapan ekibinin olduğunu düşünüyorum. Bu ekip diğer mahallelerin sıkıntılarına çözüm olsun diye güzergah değiştirirken araçları yönlendirdiğiniz mahallelerde yaşanacak sorunları ve aksaklıkları göz önüne aldınız mı?

Örneğin Kalfaköy’ün daracık yolları bu araç trafiği için uygun olur mu, mahalle halkı bundan nasıl etkilenir düşünüldü mü? Ya da Akalan Mahallesi kavşağında yaşanacak olumsuzlukların etkileri hesaplandı mı? Şunu söylemek istiyorum hiç bir belediye başkanı halkının mağdur olması için bir çalışma yapmaz. Hele ki yıllardır mahalle mahalle gezen, tüm sorunlara vakıf olduğunu söyleyen Sayın Erhan Güzel’in bir mağduriyeti sona erdirmek için başka mağdurlar yaratıp, göz ardı etmesi bende hayal kırıklığı yaşattı. Üzgünüm ama müjdelediğiniz çözüm ne yazık ki olmadı. Bu bölgeyi iyi tanıyan gazetecilerden biri olarak şunu hatırlatmak istiyorum. Akalan istikametine yönlendirilen bu araçlar, Binkılıç istikametinden gelen benzer araçlar ve normal araçlar birleşince aşırı bir araç yoğunluğu oluştu. Bu bölgedeki rampalarda göz önüne alınınca araç kuyrukları kaçınılmaz olacak. Özellikle yaz aylarında bu bölgeden sık sık kaza haberleri almamız kaçınılmaz. Bu sorunun çözümü böyle kolaycı bir yol olmamalıydı. Eğer ki alternatif bir yol yapıp tonajlı araçları bu yola yönlendirerek mahalle merkezlerinden araçları kaldırmış olsaydınız işte bu coşkuyla paylaşılacak bir hizmet olurdu. Mağduriyet gerçekten sona erer bir taraf huzura kavuşurken diğer taraf sorunların kucağına bırakılmazdı. Hadi bu alternatif yolu yapamadınız en azından yeni güzergahta yol genişletmesi yaparak tedbir alabilirdiniz. Yük taşıyan kamyon trafiğini tek bir güzergahta toplamak ne kadar doğru bir karar bilemiyorum.

Sosyal medya hesabımda ve köşe yazımda daha önce dile getirdiğim ve çözüm beklenen bir sorun vardı. Akalan Mahallesi’nde bir kavşak var ve tonajlı araçlar buradan giriş çıkış yapıyor. Buradaki görüş alanı çok dar, acil düzenleme yapılmalı dedim (ve yine tekrar ediyorum burası acilen düzenlenmeli) ama ne yazık ki dikkate alan olmadığı gibi çözüm bekleyen sorunun üzerine yeni sorunlar eklenerek daha tehlikeli bir sorun yaratıldı. Çözüm bekleyen bu güzergaha hiçbir müdahale yapılmadan yönlendirdiğiniz tonajlı araçlarla yaşanabilecek kazaların sorumluluğunu alabilecek misiniz? Buradan uyarıyorum, yeni güzergaha müdahale edilmezse çok ciddi kazalar yaşanabilir ve sürücülerimizi de uyarıyorum lütfen çok dikkatli olun. Sayın Erhan Güzel bu çalışmayı gözün aydın Çatalca şeklinde video çekip duyurarak diğer mahallelerdeki halkın tepkilerini aldı ve almaya devam edecek. Özellikle anayolu çok dar olan Kalfaköy Halkı, haklı olarak tepkili yarın yaşanacak tüm olumsuzlukların sorumlusu olarak Sayın Erhan Güzel gösterilecek.

Ben Sayın Erhan Güzel'in niyetinin iyi olduğunu anlıyorum ama keşke bu çalışmayı yaparken tek taraflı değil çok yönlü düşünselerdi. Çözüm diye sundukları kaş yaparken göz çıkarmak gibi oldu. Ayrıca dikkat çekmek istediğim bir diğer sorun, maden ocağı sahipleri araçlara yüklediğiniz malzemelerden yollara çamurlu su akıyor. Masraftan kaçmak için dinlenmiş malzeme yüklemiyorsunuz. Bunları da biliyoruz ve kazanacağınız para hiçbir insan hayatından daha değerli olmaz, kimsenin hayatıyla oynamayın. Yetkililer de üzerine düşeni yapmalı ve maden ocaklarını doğru dürüst denetlemeli. Sizlerle maden ocaklarından yük taşıyan bir kamyon şoförünün bana ne yazdığını olduğu gibi paylaşmak istiyorum; “Abi ben bir TIR'cı olarak o akan kumlu suyun önüne TIR cılar geçemez ne yapsa akar, kum ocakları yıkamadan çıkan kumu dinlendiricek ki bu olaylar olmasın. Ama kimsenin gücü yetmiyor o ocaklara uygulama yapmaya, adamlar sahilden kum aldılar zayıf halka kamyoncu olduğu için herkes bize yükleniyor. Yasaklanan o köy yolları yüzünden kışın daha kötü sonuçlar olacak işin kolayına kaçtı belediye köylerin altından çevre yolu yapmaları kalıcı ve daha güzel çözüm olurdu.”

Bir şoför kardeşim düşüncelerini benimle bu şekilde paylaşmış. Anlayacağınız kamyoncu arkadaşlarımızın da beklediği çözümcül hizmet anlayışı bu yönde. Sayın Erhan Güzel, güzel İlçemize hayırlı olsun diye video çekip sosyal medya hesabında paylaşınca aslında bu sorunu çözdü diye umut etmiştim ama konu başkaymış. Evet Dağyenice, Çanakça ve Kestanelik’te yaşayan insanlarımız bu kamyon trafiğinden çok çekti, çok mağdur oldu ve şimdi bulunan çözümle nefes aldı. Ama başta söylediğim gibi bu sorunu kökten ve kalıcı yollarla çözmek gerekiyor. Hafızamı yoklayınca geçmiş dönem belediye başkanı Mesut Üner’in kamyon trafiğini kökten çözeceğini söylediği yeni bir yol projesi vardı, o yola ne oldu? Karacaköy’den başlayıp hiçbir mahalle merkezine girmeden direkt olarak Subaşı Mahallesi’ne çıkılacak bir projeden bahsediliyordu, başkan değişti proje bitti mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi