Demet Sağıroğlu'na Eurovision'da Kayahan şoku: "Ben buraya dansöz mü getirdim!"

Bugünkü yazımda Demet Sağıroğlu ile yaptığım röportajdan alıntılar kullanacağım. Buyurun öyleyse….

2024 yılında 30. sanat yılını kutlayan ve Resmen Haksızlık şarkısıyla bunu taçlandıran yorumcu Demet Sağıroğlu’yla hem biraz kasetli yıllara gidicez hem de flashback yaparak geçmişi hatırlayacağız…

demet.png
Demet Sağıroğlu, Michael Kuyucu'nun YouTube kanalına konuk oldu.

Michael Kuyucu: Kayahan’la nasıl tanıştın?


Demet Sağıroğlu: Kayahan abi ile ben Bilkent’ten İTÜ’ye konservatura için geldiğim yıllarda tanıştım. İTÜ’deki arkadaşlar Eurovision için şarkı hazırlıyordu. Ben de Grup Piramit olark bilinen gruba o şarkılarda vokal yaptım. Daha sonra bir doğum günü kutlamasında Kayahan’ın sahnesini izlemeye gittik. Daha sonra yaptığımız şarkıları Kayahan’a dinlettik. Orada herkesi susturup beni dinlemek istedi. Benim şarkımı dinledikten sonra ise “Sen beni yarın ara, Eurovision’a birlikte katılalım” dedi. Grup Piramit’te yer alan arkadaşlarım ise yaşananlar karşısında şaşırmalarına rağmen beni destekleyerek Kayahan’la birlikte yarışmaya katılmamı istediler. O şekilde tanıştıktan sonra Eurovision’da finale kalma başarısı gösterdik.

Kuyucu: Kariyerindeki bu dönüm noktası ile ilgili ne düşünüyorsun?

Sağıroğlu: Benim büyük şansım. Belki yine de bir yere gelirdim. Operacı olmak istiyordum ama hayat hiç belli olmuyor. Senin yaptığın planlara uymuyor.

Kuyucu: 1990 yılında Gözlerinin Hapsindeyim adlı şarkı ile katıldığın Eurovision serüveni nasıl geçti?

Sağıroğlu: İlk olarak bir yıl önce Kayahan’la ilk Eurovison deneyimini yaşadıktan sonra ertesi yıl finallere kalarak Eurovision’a katıldı. Back vokal olarak Eurovision finaline katıldığımızda ikinci yılımız olduğu için heyecanım biraz daha azalmıştı. Finallere katılmak için orada kaldığımız bir haftalık süreçte beni sürekli İspanyol sanıyorlardı.

Kayahan’dan Eurovision’da şok tepki: “Ben buraya dansöz mü getirdim!”

Kuyucu: Eurovision’da yaşadığınız ilginç bir anı oldu mu? Kayahan alınan sonuç karşısında bozuldu mu?

Sağıroğlu: Kayahan alınan sonuç karşısında bozulmadı ama bana biraz bozuldu. Bana da değil aslında oradaki kameramanlara bozuldu. Yarışmadan bir gün önceki provalarda, benim göbeği açık elbisem ekrana yansıtıldı ve Kayahan abi yayını kestirdi ana provada. “Ben buraya dansöz mü getirdim? Benim vokalistimin göbeğini çekip ekrana veremezsiniz. Beni çekeceksiniz, solist benim” diyerek kameramanlara engel oldu. Hatta dönemin TRT Genel Müdürü bana “Bu Vatan Millet Sakarya eğer yarın bir şey olursa, Kayahan Bey’i biz çıkarıcaz sen devam edeceksin” dedi. Daha sonra yayının bir süre aksamasının ardından her şey normale döndü. Beni de ekranda hiç göstermediler, tek bir kare dahi çekmediler Kayahan ona bile kızıyordu.

5c6faa30ae784922c4eb7ffd.webp
İşte Kayahan'ın tepki gösterdiği o elbise...

Demet Sağıroğlu ile yaptığım röportajın can alıcı bölümleri ve ünlü şarkıcının gündem yaratacak yanıtları Müzik Habercisi adlı YouTube kanalımda…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mihalis Kuyucu Arşivi