Topbaş, Akgün ve imar değişiklikleri!

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun AK Parti Büyükçekmece ilçe kongresinde yaptığı konuşmadan yola çıkarak yazdığım yazıya bazı eleştiriler aldım.
Birkaç gün önce yazdığım yazıda; Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün
Ak Parti'li dostlarıyla arayı hep sıcak tuttuğunu, ANAP adayı iken de AK Parti'li yöneticiler ile iyi geçindiğini, CHP'ye geçti bu defa hem CHP'yi idare ettiğini, hem diğer muhalif siyasi partileri hem de kızmasınlar ama AK Parti'yi de (yerelde ve üst düzeyde) idare etmesini/yönlendirmesini bildiğini yazmıştım.."
***
Bu ifadem veya tespitim sadece AK Partilileri değil CHP'lileri de kızdırmış ama üzgünüm ki az bile yazdığımı düşünüyorum.
Yıllardır yazıp söylerim hep.
Siyasi cambazların tabelası yoktur.
Onlar her flama altında çok iyi anlaşırlar.
Kendilerine benzeyenleri çok iyi seçerler.
Kendilerinden olmayanları ise saf dışı bırakmasını bilirler.
Örnek mi istiyorsunuz buyurun size taze bir örnek.
Kaynağıma güvenerek anlatıyorum/yazıyorum bunu.
Bundan bir, bir buçuk ay önce.
İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki meclis bitiyor.
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve danışmanı/yardımcısı Nuraydın Sak ile AK Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol ayak üstü konuşarak Topbaş'ın makamına doğru ilerliyorlar.
O arada bir konu üzerine yoğunlaşılırken Topbaş dönüp Recep Erol'a seslenerek 'bize az müsaade edebilir misin. Hasan başkanla bir şey görüşeceğim' diyor.
Recep Erol hemen ortamdan ayrılmasına rağmen Kadir Topbaş, Akgün ve Sak ile birlikte makamına geçerek görüşmesini tamamlıyor.
***
Şimdi size bir soru.
Recep Erol kim, Hasan Akgün kim?


Bir ilçenin CHP'li bir belediye başkanı ile görüşen Topbaş kendi partili ilçe belediye meclis üyesinden ne saklayabilir ki?
Görüşmede Akgün'ün yıllardır imar danışmanlığını yapan Nuraydın Sak'ın da bulunduğunu düşünürsek yeni bir imar uygulaması partililerden saklanabilir mi?
Kaldı ki geçtiğimiz yıl gündeme bu haberi getirerek; Kumburgaz’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanan 1/5000’lik planları, bu bölgede yaşayan yurttaşları isyan ettirdi, demiştik.
Haberde şu ifadelere de yer vermiştik; "ellerindeki arazilerin imara açılmasını beklerken, tarlaya dönüştürülmesine bir anlam veremeyen yurttaşlar “Türkoba Kiptaş konutları, Tepekent villaları, Kumburgaz Güzelşehir, gibi bölgelere özel imar çıkıyor. Gelişi güzel imarlar veriliyor. Bunlara yakın arazilere ise tarım arazisi diyorlar. Onlara var da bize yok mu? Adaletin bu mu Ak Parti ve Ak Parti’li başkan Topbaş” diyerek dert yandılar"
İBB’nin yaptığı1/5000’lik yeni planlara göre Kumburgaz TEM bağlantı yolunun doğusu ve Kartaltepe bölgesi tarım arazisi olarak belirlendi. Yeni planlar bölge halkını hüsrana uğrattı. Bu bölgedeki arazilerin yüzde 80’inin el değiştirdiğini Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye ve Kumburgaz Köyiçi için plan tadilatları yapılmasını beklerken, tarım arazisine dönüşmesi bölgede yaşayanları isyan ettirdi.
***
Bu günlerde yine bölgemizde olası imar değişiklikleri konuşulur oldu.
Güzelce şöyle olacak.
Kamiloba böyle olacak.
Türkoba şu şekil değişecek.
Aymerkez'in arkasına şu geliyor.
Fıratpen'in arazisine şu yapılıyor.
...
Bunlar vatandaşın ağzı ile konuşulan söylentiler.
Gerçekte neler oluyor neler bitiyor biz gazeteciler olsun bir çok siyasiler olsun çok net olarak bilgi sahibi değiliz.
Buradan yazıyoruz.
Kapalı kapılar ardında ne gibi imar pazarlıkları oluyor.
Kimlere kıyak geçirilip kimler haksızlığa uğratılıyor.
Yok eğer bunlar yapılmıyor da diyebilirsiniz.
O zaman lütfen yapacağınız imar değişikliklerini kamuoyu ile paylaşınız.
Sonra biz gazeteciler kötü adam siz politikacılar iyi polis olmayasınız! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi