Satılan ilk iPhone 15 modelleri Hindistan'da üretilecek!

Satılan ilk iPhone 15 modelleri Hindistan'da üretilecek!
Apple, bugün düzenlenen Wonderlust etkinliğinde yeni iPhone 15 serisini tanıtacak. Satılan ilk iPhone 15'ler Hindistan'da üretilen modeller olacak.

Apple ilk kez Hindistan'da üretilen yeni iPhone modellerini lansman gününde piyasaya sürecek. Bu, iPhone 15'in ilk alıcılarının Hindistan'da üretilen bir model alacağı anlamına geliyor. Bu aynı zamanda Apple'ın tedarik zinciri altyapısını Çin'in ötesine genişletme yönünde önemli adımlar attığının da bir işareti.

indir-1.webp

iPhone'lar artık Hindistan'da üretiliyor

Her ne kadar Apple bir süredir Hindistan'da iPhone üretiyor olsa da üretim programı, Foxconn gibi Çin'deki köklü iPhone montaj tesislerinin üretim programlarıyla karşılaştırıldığında hala yavaş. Tipik olarak, yeni iPhone'ların piyasaya sürüldükten sonra tedarik zincirine girmeye başlaması en az altı ay sürer. Sonrasında bu fark giderek azaldı ve bu yıl Hindistan yapımı iPhone 15 modelleri ilk günden itibaren satışa sunulacak. iPhone 15'in Hindistan'daki üretimi ağustos ayı başında başladı.

csskoy8tyfzcnzxxsbayvh.jpg

Apple, üretim açısından Çin'e olan ihtiyacını azaltmak istiyor

Bu arada Hindistan'daki fabrikaların iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerini ürettiği biliniyor. Apple hâlâ iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinin montajını Çin'de yapıyor. Dünya çapında üretilen iPhone'ların %7'si Hindistan'daki Apple tedarikçileri tarafından üretiliyor.

iPhone 15 ne zaman çıkacak?

Apple, iPhone 15 serisini 22 Eylül'de satışa çıkaracak. iPhone 15 ön siparişleri Amerika'da 15 Eylül'de başlayacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.