Müzik bulamama derdine son! Mırıldanarak ya da ıslık çalarak istediğiniz şarkıyı öğrenebileceksiniz

Müzik bulamama derdine son! Mırıldanarak ya da ıslık çalarak istediğiniz şarkıyı öğrenebileceksiniz
Youtube, geliştirilen yeni özelliğiyle artık müzik arama devrine yeni bir çağ başlatıyor.

Milyonlarca kullanıcı dinledikleri şarkının hangi sanatçıya ait olduğunu öğrenmek için farklı uygulamalar kullansa da Youtube tarafından geliştirilen bir özellik ile artık sadece mırıldanarak ya da ıslık çalarak aradığınız müziğin hangi şarkı olduğunu öğrenebileceksiniz.

Aradığınız müziğe ulaşmanız için ıslık çalmanız ya da mırıldanmak yeterli!

Youtube Music tarafından geliştirilen bir özellikte istediğiniz şarkının hangi sanatçıya ait olduğunu ya da şarkının ne olduğunu öğrenmek isteyenler harika bir alternatif seçenek geliştirdi. Buna göre bazı şarkılar için uygulamaların dinleme süresinde bulamaması derdi artık rafa kalkacak. Şarkının adını bilmeseniz bile sadece ıslık çalarak ya da ritim tutarak hangi şarkıyı öğrenmeye çalıştığınız Youtube Music tarafından bulunabilecek.

20231912-youtube-aa.jpg

Uzun yıllar Shazam tarafından milyonlarca kullanıcı şarkı arama seçeneği çok fazla kullansa da Youtube tarafından da bu özelliğin desteklenmesi kullanıcıların hayatını oldukça kolaylaştıracağa benziyor. Tek bir uygulama ile birden fazla işlevin bir arada kullanılmasını sağlayacak olan Youtube, uygulamaya giriş yaptığınızda aradığınız şarkıyı yapay zeka desteği ile kolaylıkla öğrenebileceksiniz.

Youtube'dan mırıldanarak nasıl müzik bulunur?

Youtube'a girdiğinizde arama kısmındaki sağ tarafta bulunan mikrofon sembolüne hemen yanında yer alacak ritim simgesine dokunduğunuzda mırıldanmaya ya da ıslık çalmaya başlayabilirsiniz.

youtubeda-mirildanarak-sarki-bulma-donemi-17168055284648-1-001.webp
​​​​​​​

Bu sayede seçeneklerde birçok alternatif müzik seçeneklerinden doğu olanı bulacaksınız. Bu özellik çok yakında Android uygulamalarda geçerli olacak, ardından IOS işletim sisteminde de kullanıma sunulacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.