İsrail'in Refah kentine saldırılarına İstanbul'dan tepki! Yüzlerce kişi eylem yaptı

İsrail'in Refah kentine saldırılarına İstanbul'dan tepki! Yüzlerce kişi eylem yaptı
İsrail, dün akşam saatlerinde Refah kentine havadan saldırı düzenlemesiyle resmi verilere göre 35 sivil hayatını kaybetti. İsrail'in Filistin halkına zulmüne sessiz kalmayan İstanbullular birçok ilçede toplanarak eylem yaptı.

İsrail'in Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırıları devam ederken dün başlayan Refah kentine yönelik havadan saldırılar devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırılardan çok sayıda yaralı var. Filistin halkının aylardır yaşadığı saldırılar, İstanbul'da binlerce kişi tarafından İsrail'e lanet protestoları yapılarak yaşanan katliamı duyurmaya çalışıyor.


Saraçhane'de Filistin için dualar edildi

Dün İsrail'in Refah kentine başlattığı hava saldırılarındaki çok sayıda ölü ve yaralıların olduğunu duyan vatandaşlar Fatih Saraçhane'de bir araya gelerek Filistin halkı için Kur'an-ı Kerim okudu. Flamalar ve Filistin bayrakları eşliğinde süren duaya binlerce kişi katıldı. Öte yandan dualar edildikten sonra kalabalık grup olaysız olarak dağıldı.

İsrail Konsolosluğu'nda protesto

İsrail'in saldırıları İstanbul'un birçok ilçesinde büyün yankı uyandırdı. Refah kendine yapılan havadan saldırıları duyan vatandaşlar, İsrail'in Beşiktaş'taki Konsolosluk binasının önünde toplanarak eylem yaptı. Kalabalık grup konsolosluk binasının önünde flamalar açarak slogan attı.


İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.