WhatsApp'ın yeni özelliği ortaya çıktı!

WhatsApp'ın yeni özelliği ortaya çıktı!
WhatsApp'a gelecek yeni özellikler açıklandı. Yakında WhatsApp üzerinden diğer platformlardan da mesaj göndermek mümkün olacak.

Avrupa Birliği'nin 2024 düzenlemeleri uyarınca Apple, Amazon, Google, Microsoft ve Meta gibi şirketlerin üçüncü taraf mesajlaşma platformlarıyla birlikte çalışabilirliği etkinleştirmesi gerekiyor. Bu bağlamda Meta, WhatsApp'a platformlar arası mesajlaşma desteğini de getirecek. Yeni özellik en son beta sürümde ortaya çıktı.

Çapraz platform mesajlaşma geliyor

indir-1.webp

WhatsApp Android uygulamasının 2.23.19.8 beta sürümünde “üçüncü taraf sohbetleri” başlığı ortaya çıktı. Başlığa dokunmanın şu anda hiçbir etkisi yok ancak bu, Meta'nın AB'nin Dijital Pazarlar Yasasına uymak için platformlar arası mesajlaşmayı başlatacağının bir işareti.WhatsApp'ın bu özelliği kullanıma sunması için Mart 2024'e kadar zamanı var. WhatsApp'ta platformlar arası birlikte çalışabilirliğin nasıl görüneceği ve WhatsApp kullanmayan kişiler için sohbet ekranının nasıl görüneceği hala belirsiz.

Bu özellik etkinleştirildiğinde, mesajlaşmak için WhatsApp kullanmayan kişiler size WhatsApp üzerinden mesaj gönderebilecek. Bu sayede WhatsApp kurup hesap oluşturmanıza gerek kalmadan sizinle iletişime geçebilecekler. Bu özelliğin Avrupa dışındaki pazarlarda bulunup bulunmayacağı henüz belli değil.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.