Apple'ın bahsetmediği iPhone 15 özellikleri ortaya çıktı: Pil şarjını sınırlayın!

Apple'ın bahsetmediği iPhone 15 özellikleri ortaya çıktı: Pil şarjını sınırlayın!
Apple, iPhone 15 ve 15 Pro modellerini resmi olarak piyasaya sürdü. Yeni USB-C donanımlı iPhone'lar, Apple'ın bahsetmediği bir özelliğe sahip: Maksimum pil şarjını sınırlayın!

Yeni iPhone 15 serisinde Lightning yerine USB-C bağlantı noktası kullanılıyor. Bu, kullanıcıların tüm Apple cihazlarını aynı kabloyu kullanarak şarj edebilecekleri anlamına geliyor. Ancak Wonderlust etkinliği sırasında Apple'ın bahsetmediği bir detay var; iPhone 15'in maksimum pil şarjını sınırlama özelliğiyle birlikte geliyor.

p1002240-1.webp

Dün geliştiricilere yayınlanan iOS 17 RC derleme kodu, Apple'ın pil sağlığını daha iyi korumak için kullanıcıların maksimum şarj seviyesini sınırlamasına olanak tanıyan yeni bir özellik geliştirdiğini ortaya çıkardı. Apple bu seçeneği kullanıma sunduğunda buna pil ayarları menüsünden erişilebilecek.

iPhone 15, belirlenen limitte şarj olacak

Bu özellik kapatıldığında iPhone, cihazın tam kapasitede şarj olacağına dair bir bildirim alacaktır. Bu özellik etkinleştirildiğinde iPhone, pilin belirtilen yüzdede şarj edileceğine dair bir bildirim görüntüleyecektir. Ayarlar'dan iPhone'unuzun en son ne zaman kullanıcı tanımlı limite kadar şarj edildiğini görebilirsiniz. Bu özellik, Optimize Edilmiş Pil Şarjı'na benzer şekilde çalışır ancak yeni seçenek, şarjı yine de belirli bir pil düzeyiyle sınırlandıracaktır.

tum-iphone-15-modelleri-yan-yana-goruntulendi-iste-tasarimi165932-0.jpg

iPhone 15 henüz piyasaya sürülmediği için bu özelliğin varsayılan olarak etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceği belli değil. Yeni seçeneğin iOS 17 RC kodunda yer alması ve iPhone 14 modellerinde görülmemesi nedeniyle USB-C'li iPhone 15 modelleriyle sınırlı olacağı tahmin ediliyor.iOS 17'nin son sürümü 18 Eylül'de yayımlanacak. iPhone 15'in çıkış tarihi: 29 Eylül.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.