iPhone 15 Pro Max, 8 GB RAM ve 1 TB dahili belleğe sahip olacak

iPhone 15 Pro Max, 8 GB RAM ve 1 TB dahili belleğe sahip olacak
Apple, bugün düzenlenen Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 serisini tanıtacak. Lansmandan birkaç saat önce alınan bilgilere göre iPhone 15 Pro, 8 GB RAM ve 1 TB depolama kapasitesine sahip olacak.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, yakında çıkacak olan iPhone 15 Pro'nun depolama alanı ve RAM'i ile ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Bazı kaynaklar RAM miktarının aynı kalacağından bahsederken bazıları ise daha fazla bellekten bahsediyor. Çelişen iddiaların ardından iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'teki depolama ve hafıza miktarı belli oldu.

iphone-14-foto-reproducaoapple-04112022195444044.jpeg

iPhone 15 Pro ve Pro Max’te RAM artıyor

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in 128GB, 256GB, 512GB ve 1TB olmak üzere 4 depolama konfigürasyonuna sahip olacağı aktarılıyor. Apple, depolama için NAND çiplerini farklı tedarikçilerden temin ediyor. Bunlara SK Hynix, Western Digital, Kioxia ve Samsung dahildir. Önceki gereksinimler 2 TB depolama alanını içeriyordu. Ancak bu iddia başka kaynaklarca doğrulanamıyor. Ek olarak iPhone 15 Pro'nun 256 GB depolama alanıyla başlayacağı aktarılmıştı ancak bu da yanlış gibi görünüyor. Dolayısıyla iPhone 14 Pro'nun depolama yapılandırması aynı kalacak.

iPhone 15 RAM testi yaptı

indir-2.webp

RAM konusunda iPhone 15 Pro, geçen yılın amiral gemisi cihazlarında bulunan RAM türünün aynısı olan LPDDR5 DRAM'i kullanmaya devam edecek. Apple'ın iPhone 15 Pro testleri sırasında 6 GB ve 8 GB RAM'e sahip iki yapılandırmayı test ettiği söyleniyor. Bu RAM'ler ayrıca Samsung, Micron ve SK Hynix tarafından da sağlanmaktadır. Şu anda Apple'ın olası seri üretim birimleri için bu iki RAM konfigürasyonundan hangisini seçeceği belli değil.

Ancak bazı kaynaklar iPhone 15 Pro ve Pro Max'in 8 GB RAM'e sahip olacağını belirtiyor. iPhone 15 Pro, RAM'in yanı sıra TSMC'nin yeni 3nm teknolojisiyle üretilen yeni A17 Bionic çipini de kullanacak. A17'nin daha iyi grafik performansı sağlayan ek GPU çekirdeklerine sahip olması bekleniyor. Ayrıca A16'nın performans çekirdekleri 3,46 GHz'den 3,70 GHz'e yükseltilecek.

iPhone 15 Pro için beklenen diğer iyileştirmeler arasında tamamen yeni titanyum çerçeve, USB-C bağlantı noktası ve iPhone 15 Pro Max'teki periskop yakınlaştırma lensi yer alıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.