Çağrı cihazı nedir? Çağrı cihazı nasıl çalışır ve ne işe yarar?

Çağrı cihazı nedir? Çağrı cihazı nasıl çalışır ve ne işe yarar?
Lübnan'da yüzlerce çağrı cihazının patlaması sonrası "Çağrı cihazı nedir?" sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki çağrı cihazı nedir? Çağrı cihazı nasıl çalışır ve ne işe yarar?

Dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda İsrail, Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızıp patlattı ve bunun sonucunda ise yüzlerce kişinin yaralandığı ifade edildi.

Yüzlerce kişinin yaralanmış olduğu bu korkunç saldırıyı Lübnan televizyonları 'Benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandı' ifadeleriyle gündeme getirdi.

Ayrıca Tayvan merkezli Gold Apollo şirketinden de açıklama geldi ve Lübnan'da patlatıldığı iddia edilen çağrı cihazlarını kendilerinin yapmadığını ifade etti.

ÇAĞRI CİHAZI NEDİR?


Çağrı cihazı, alfanümerik veya sesli mesajları alan ve görüntüleyen kablosuz bir telekomünikasyon aracı olarak bilinmektedir. Çağrı cihazı, internet bağlantısı olmadan kısa mesaj veya bildirim almak için kullanılan daha küçük çaplı bir elektronik cihazdır.

Çağrı cihazı, bir başka deyişle pager olarak bilinmektedir. 1990’lı yılların popüler iletişim araçlarından biri olarak da bilinmektedir.

Boyutları çok küçüktür ve taşınabilir yapısı ile kısa mesaj iletme kapasitesi sayesinde tıp, güvenlik, iş dünyası ve acil servisler gibi kritik sektörlerde sık sık kullanılmaktadır.

Günümüzde cep telefonlarının yaygınlaşması sonrası eskisi kadar fazla kullanılmamaktadır. Ancak belirli alanlarda kullanımı hala sürmektedir.

ÇAĞRI CİHAZLARI NE İŞE YARAR?

Çağrı cihazlarının ne işe yaradığı da merak ediliyor. Bu cihazlar radyo frekansları aracılığıyla mesajları iletmektedir. Kişiye özel bir frekansla çalışan bu cihazlar, bir merkezden gönderilen mesajları almakta ve ardından kullanıcının cihazında bir sesli uyarı veya titreşim yoluyla haber vermektedir.

Başlangıçta yalnızca kısa sayısal mesajlar iletilebilirken, ilerleyen teknolojik gelişmelerle metin tabanlı mesajlar da gönderilmeye başlanmıştır.

Söz konusu cihazlar, genellikle bir telefon numarasını arayıp mesaj bırakma prensibiyle çalışmaktadır. Sonra ise kullanıcıyı geri aramaya yönlendirmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.