iPhone 16 özellikleri neler, kamerası nasıl? iPhone 16 fiyatları ne kadar? İşte tüm özellikleri

iPhone 16 özellikleri neler, kamerası nasıl? iPhone 16 fiyatları ne kadar? İşte tüm özellikleri
Aylardır beklenen iPhone 16 serisi Apple tarafından tanıtıldı. iPhone kullanıcıları ve kullanmak isteyen kişiler iPhone 16'nın özelliklerini merak edip sorguluyor. Peki iPhone 16 özellikleri neler, kamerası nasıl?

Apple,Watch Series 10 ve Airpods 4 ile birlikte iPhone 16 serisini de tanıttı. iOS 18 yazılımı ile piyasaya sürülecek olan iPhone 16'nın özellikleri ve fiyatı gibi detaylar merak ediliyor. Peki iPhone 16 özellikleri neler olacak, kamerası kaç MP? İşte telefon hakkında merak edilenler...

iPHONE 16 İLE iPHONE 15'İN FARKLARI NELER?

iPhone 16, 6.1 inç boyutunda olacak ve beş renk seçeneği ile satışa sunulacak. iPhone 16 ile iPhone 15 ekran boyları ise aynı olarak ifade edildi. Fakat yeni seride A16 çip yerine A18 çip kullanılmakta. iPhone 15’teki A16 Bionic çipin iki nesil ilerisinde, özel olarak tasarlanmış bir çip olarak ifade ediliyor. Ayrıca "Fotoğrafik Stiller" ve "Kamera Denetimi" gibi gelişmiş kamera özellikleri de telefona oldukça güç veriyor.

Ekran çözünürlüğü 1179x2556 (FHD+) Piksel olan iPhone 16'da pil ömrünü uzatan sıra dışı bir güç verimliliği de bulunuyor. A18 çip ile beraber iPhone 16 hızı, iPhone 15'e göre yüzde 30'a kadar daha hızlı olarak belirtiliyor.

Telefon 6.1 inç boyutunda olup, beş renk seçeneği ile satışa sunulacak. Renkler ise siyah, mavi, yeşil, beyaz ve pembe olacak.

IPHONE 16 KAMERA ÖZELLİKLERİ:

Arka kamera: 48MP ana (12MP 2x Telefoto ile füzyon), 12MP ultra geniş

12MP TrueDepth ön kamera

Focus Pixels Otomatik Odaklama

Portre Modu (Bokeh)

Phase Detect Auto-Focus (PDAF)

Safir Kristal Objektif Kapağı

HDR

Yapay Zeka (AI) Sahne Algılama

Live Photos

Panorama

Fiziki Denklanşör Tuşu

Otomatik odaklama

Sesli komut

Kırmızı Göz (Red-eye) Düzeltme

Dahili QR Kod Okuyucu

Seri Çekim (Burst) Modu

Zamanlayıcı2.00µm Piksel

iPhone 16 ile iPhone 15 arasındaki en büyük fark ise dev kurumun kendi yapay zekası olan Apple Intelligence'ı (ChatGPT'nin yardımıyla) kullanabilmek olacak.

Bir diğer merak edilen konu ise, bu özellik iPhone 15 Pro ve Pro Max ve daha sonraki iOS 18 güncellemesiyle beraber gelecek.

IPHONE 16 FİYATI NE KADAR?

Önümüzde hafta satışa sunulacak olan iPhone 16'nın fiyatı ise merak ediliyor. Telefonun fiyatı, 64 bin 999 TL olarak belirlendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.