Trabzonspor'un ilk transferi olması bekleniyor! O yıldızın adını verdi... Maaşı, hastalığı ve sakatlığı

Trabzonspor'un ilk transferi olması bekleniyor! O yıldızın adını verdi... Maaşı, hastalığı ve sakatlığı
 DAMGA Editörü
Gelecek sezonun transfer çalışmalarına devam eden Trabzonspor, ilk açıklayacağı isme hazırlanıyor. Bordo mavililerin kadrosuna katmak istediği isim, takımda forma giyen yıldız bir isim hakkında açıklama yaptı. Ayrıca kendisine dair bilgiler de haberimizde

Ertuğrul Doğan'ın başkanlığı ve Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda transfer harekatına devam eden Trabzonspor, birçok isim için menajerleri ve kulüpleri ile temas halinde. Fırtına, oluşturacağı kadro ile birlikte yeniden şampiyonluk mücadelesi vermek isterken arzu ettiği kupaya da ulaşmak amacında. Bunun için de kaliteli bir kadro kurabilme hedefi için uğraş veriliyor.

Listesini sundu

Hırvat teknik adam geldiği günden bu yana hummalı bir şekilde gelecek sezonun planlaması üzerinde çalışıyor. Ekibiyle birlikte her gün interaktif toplantılar gerçekleştiriyor, yönetimle iletişime geçiyor. Belirlediği oyuncular ve kendisine gelen isimler hakkında görüşlerini aktarıyor. Listesini de sunan deneyimli çalıştırıcının oluşturacağı futbolcu grubu merakla bekleniyor.

Öncelikler belirlendi

Bu sezon erken havlu atılan şampiyonluk mücadelesine gelecek yıl sımsıkı sarılmayı hedefleyen Trabzonspor'da verimsiz mevkiler belirlendi ve öncelikler listesi çıkarıldı. Öncelikle stoper, sağ bek, forvet ve orta saha üzerinde durulacak. Bu mevkilerde hem yetersizlik hem de sayısal anlamda az olunması takviyeleri mecbur kıldı. Bjelica daha önce çalıştığı veya takımlarına almayı planladığı yıldızlar üzerinde duruyor.

Gündemde o isim var

Yunan basını, Trabzonspor'un Panathinaikos'ta forma giyen Dimitrios Kourbelis'in peşinde olduğunu yazdı. Geçen yıl da gündeme gelen yıldız isim yine listeye eklendi. Orta sahada mücadeleci yapısıyla dikkat çeken deneyimli oyuncunun kontratı bitiyor.

Teklif yapıldı

2017 yılından bu yana Pana forması giyen Kourbelis için kulübü son bir teklifte bulundu. Yunan medyasına göre 400 bin euro ile takımın en yüksek kazanan futbolcusu konumunda olan 29 yaşındaki orta saha için 650 bin euro ve çeşitli bonuslar önerildi. Fırtına, 900 bin euro seviyelerinde yıllık ücret sundu.

22bafc16aba4f7eb3a780a53335f4bb2.jpg
Dimitrios Kourbelis ve Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas

Bakasetas açıklaması

Geçtiğimiz günlerde ülkesinde açıklamalarda bulunan Kourbelis, Trabzonspor'da oynayan Anastasios Bakasetas hakkında da konuştu. Yeşil beyazlı ekibin kaptanı; "Birlikte Asteras'a gittik ve aynı evde yaşadık. O günden bu yana arkadaşız. Hatta kardeşiz. Bağımız çok kuvvetli ve sıkça konuşuyoruz." dedi.

mpaka2-1.jpg
Dimitrios Kourbelis ve Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas

Üçüncü Yunan olacak

Eğer Kourbelis Trabzonspor'un teklifini kabul eder ve imza atarsa takımdaki üçüncü Yunan oyuncu olacak. Bakasetas ve Siopis ile birlikte mücadele etme şansı bulacak. İki isim daha önce kazanılan şampiyonlukta da büyük rol oynamıştı.

6 mı 8 mi?

Mevkisi hakkında Yunan medyasına konuşan Kourbelis şunları söyledi; "Şu anda kendimi biraz 6 biraz da 8 gibi hissediyorum. 8 pozisyonunun da daha fazla çalışmam gerekiyor. Geçmişimde çok fazla yoktu. Bütün yıl çok çalıştım ama aynı zamanda daha fazla çalışmam gerekiyor. Ayrıca Asteras'ta stoper olarak birçok maç oynadım."

Yanlış tedavi oldu

Yaşadığı sakatlık sonrasında iyileşme süreci için yapılan tedavilerde hatalar olduğunu dile getiren Panathinaikos kaptanı "En zor anı hangisiydi ve sakatlığı son an mıydı?" sorusuna "Bir farkla evet. 14 ay dışarıda kaldım. "X" doktoru size yedi-sekiz ay dışarıda kalacağınızı söyleyecek. 2 ay ile 14 ay arasındaki farkı bir düşünün. 2 ay uzak kalmak için ameliyat oldum. Bu süreçte herkesin az çok yaptığı hatalar oldu. Şu anda sahip olduğumuz fizyoterapiste tekrar teşekkür etmek istiyorum. Panathinaikos, 2,5 ay birlikte çalıştık ve geri dönmeyi başardık. Döndüğümde tek kaygım bir daha sakatlık yaşamaktı. Dönüşümün ilk yarısı biraz rölanti geçti. Ben de bedenimi 'bulmak' istiyordum. Korkum var diyemem ama o hızımı tekrar bulmam gerekiyordu. Yaz kampından sonra çok iyiydim. İnsanlar takımda sonuna kadar yanımdaydı. Bana yeterince yardımcı oldular.

Bunun yanı sıra Kourbelis panik atak geçirdiği bir dönem olduğunu ancak kısa sürede toparlandığını anlattı.

Okul takımında keşfedildi

Futbol oynamasaydı ne yapacağına dair de konuşan milli futbolcu: “Babam çiftçi. Bilemiyorum ama bu mesleği yapıyor olabilirdim. Harflerle aram pek iyi değildi. 15 yaşıma kadar köy takımında oynadım. O zamanlar okul maçları oynuyorduk ve yarı finale kalmıştık. Trablus'tan bir okulla oyun oynuyorduk. Orada Asteras için bir jimnastik koçu beni gördü ve testler yaptı. Sonra kariyerim başladı. Gençken göze çarptığımı hissettim."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.