Çocukların yediği şeker ve çikolatalarda 'cinsel performans' ilaçlarındaki maddeler çıktı

Çocukların yediği şeker ve çikolatalarda 'cinsel performans' ilaçlarındaki maddeler çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Cinsel güç artırıcı ilaçlarda' kullanılan ve yasaklı maddeler olan 'sildenafil' ve 'tadalafil'in çeşitli gıda ürünlerinde tespit edildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ekim ayı başında açıkladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Bakanlığın teftişi sonucu, toplamda 17 farklı üründe yasaklı ilaç maddeleri bulundu. Özellikle çocukların tükettiği şeker ve çikolatalarda, yasaklı madde olan Sildenafil ve tadalafil'in kullanıldığı görüldü. Bu iki maddenin genellikle 'iktidarsızlık ve cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde' kullanıldığı ve yalnızca doktor reçetesi ile alınabildiği belirtildi. Yasaklı maddelerin yüksek dozda alındığında ciddi sağlık sorunlarına, hatta ölümlere yol açabileceği ifade edildi.

BU ÜRÜNLER, İSTANBUL, İZMİR MERSİN GİBİ İLLERDE ÜRETİLDİ

Yasaklı maddeler; çikolata, ginsengli bonbon şeker, bitkisel karışımlı içecekler, enerji içecekleri ve çeşitli macun türlerinde tespit edildi. Ayrıca, Küçükçekmece'de bir işletmenin ürettiği 15 gramlık şase balın içinde de sildenafil bulundu. Bu ürünler, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin gibi illerde üretildiği tespit edilen gıdaların yalnızca bir kısmını oluşturuyor. Bu iki madde baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, mide yanması ve ışığa karşı hassasiyet gibi ciddi yan etkilere yol açabiliyor. Uzmanlar bu tür ürünlerin tüketilmemesi yönünde uyarıda bulunurken, herhangi bir semptom yaşanması halinde doktora başvurulması gerektiğini açıkladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.