Cinayetlere siyaset arası! Zeytinburnu ve Bakırköy Meclisleri karıştı!

Cinayetlere siyaset arası! Zeytinburnu ve Bakırköy Meclisleri karıştı!
İstanbul'da Zeytinburnu ve Bakırköy ilçelerinin aylık olarak gerçekleşen Meclis toplantılarına kentte yaşanan cinayetler damga vurdu.

Bakırköy ve Zeytinburnu belediyesi Meclis toplantılarında Fatih'te işlenen ve bütün Türkiye'de infial yaratan cinayetler konuşuldu. Bakırköy'de zaman zaman gerginleşen Meclis'te, CHP Grubu iktidarı suçlarken, AK Parti kanadı CHP'yi cinayetler üzerinden siyaset yapmakla eleştirdi. Zeytinburnu'nda ise kadına şiddet konusu görüşülürken, CHP'li Hasan Hüseyin Üsküdar, AK Partili kadın Meclis üyesi Işıl İlgin Oktay'a ağza alınmayacak ifadeler kullandı

"CHP BU TÜR OLAYLARDAN SİYASİ RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞIYOR!"

Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik'in yarım saat arayla Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i keserek katletmesi Türkiye genelinde infial yarattı. Bu vahşet belediye Meclis toplantılarında gündeme geldi. Bakırköy Belediye Meclisi'nde konuşan CHP’li Meclis Üyesi Av. Tuğçe Çalık Karademir,

“CHP olarak adaletten bir milim şaşmadığımızı konusunda çok netiz ancak üzülerek diyorum ki, isminde adalet geçen, ancak bu ülkedeki adalet sistemini neredeyse yerle bir etmeye yemin etmiş bir parti için adalet sadece bir kelimeden ibarettir” ifadelerini kullandı. CHP'li Karademir'e cevap veren AK Parti Başkanvekili Özgür Polat ise Meclis'te siyasi popülizm yapıldığını belirterek, CHP'nin bu tür olaylardan siyasi rant elde etmeye çalıştığını ifade etti.

"BU KONUŞMADAN ÖTÜRÜ UTANIYOR TÜM KADINLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Zeytinburnu belediye Meclisi'nde de kadına şiddet konusu görüşülürken, CHP'li Hasan Hüseyin Üsküdar, AK Partili kadın Meclis üyesi Işıl İlgin Oktay'a ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Şiddetle mücadelenin siyasetin üzerinde olduğunu, münferit olaylar üzerinden siyaset yapılmasını ayıpladığını söyleyen Oktay'a çıkışan CHP'li Üsküdar, “Bu konuşmadan ötürü utanıyor, tüm kadınlardan özür diliyorum. Hanımefendinin ailesi ile sorunları mı var her seferinde saçma sapan konuşuyor” dedi. Tartışma çıkması üzerine Üsküdar, Oktay'a 'kapa çeneni' diye bağırdı. Bu duruma tepki gösteren AK Partili Muhammet Kaynar da “Kadına şiddet diye hassasiyet kasacaksınız, burada kadına ‘Kapa çeneni’ diyeceksiniz. Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.