YÖK önünde eylem: Mülakat gitsin liyakat gelsin!

YÖK önünde eylem: Mülakat gitsin liyakat gelsin!
Üniversite İdari Personel Sendikası üyeleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde yaşadıkları sorunlara ilişkin eylem yaptı.

Üniversite İdari Personel Sendikası, YÖK önünde yaşadıkları sorunlara ilişkin eylem düzenledi. Eylemde, "YÖK idari personel senin için neden yok", "Tayin hakkı yok", "Yükseköğretim tazminatı yok", "Liyakat yok", ''Mülakat gitsin liyakat gelsin'' ve "Geliştirme ödeneği yok" yazılı pankart açıldı, dövizler taşındı. Üniversite İdari Personel Sendikası Genel Başkanı İbrahim Güzel, yaptığı açıklamada, tayin sorununa ve tazminat haklarına dikkati çekti. Gündüz, "YÖK, yükseköğretim kurumlarının sorunlarına çözüm üretmeyecekse yükseköğretim kurumlarından bir farkı yoktur. Yani vasıfsız bir YÖK karşımızdadır" ifadelerini kullandı.

Duyarsız kalmayın

“YÖK Başkanımıza tekrar sesleniyoruz. Üniversitelerde Kalite, memnuniyet ve huzur istiyorsanız bunu Üniversite İdari Personelini görmezden gelerek başaramazsınız” diyen Gündüz, “Üniversiteler Öğrencileri, İdari Personeli ve Akademik Personeliyle bir bütündür bir ailedir. Taleplerimize duyarsız kalmayın ve gereğini yapmak üzere YÖK Başkanımızı göreve davet ediyoruz. Sonuç alana kadar kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi tekrar belirtiyoruz. Gerekirse her gün eylem yapacak her gün YÖK önünde olacağız. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Talepler açıklandı

Üniversite İdari Personel Sendikası Genel Başkanı İbrahim Güzel, taleplerini sıralayarak, “Üniversite idari personeline, ülke çapında tayin hakkı tanınmalıdır. Üniversite çalışanlarının yükseköğretim tazminatından faydalanabilmesi sağlanmalıdır. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Üniversitelerde tüm idari kadroların sınav ile değerlendirilmesi talep edilmektedir. Üniversite idari personeline geliştirme ödeneği verilmelidir. 13B/4 maddesinin keyfi uygulamalarına son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.