ASAL Araştırma'nın ibretlik anketi: Gençler "Devletin hiçbir kurumuna" güvenmiyor!

ASAL Araştırma'nın ibretlik anketi: Gençler "Devletin hiçbir kurumuna" güvenmiyor!
 Damga Genel Yayın Yönetmeni
Asal Araştırma yurttaşların kurumlara olan güvenini demografik özelliklere göre ölçümledi. Araştırmadan ibretlik sonuçlar çıktı. Gençler yüzde 19.7 ile en çok orduya güvenirken, medyaya güven oranı yüzde 0.9 çıktı.

Asal Araştırma yurttaşların kurumlara olan güvenini demografik özelliklere göre ölçümledi. Araştırmadan ibretlik sonuçlar çıktı. Gençler yüzde 19.7 ile en çok orduya güvenirken, medyaya güven oranı yüzde 0.9 çıktı. Yargıya güven 1.4 ile yerlerde sürünürken, politikacıya güven yüzde 1'de kaldı. Gençlerin yüzde 18.2'si ise hiçbir kuruma güvenmediğini ifade etti.

GENÇLERİN SADECE YÜZDE 0.9'U MEDYAYA GÜVENİYOR!

Asal Araştırma'nın yurttaşların kurumların güvenirliğine ilişkin yaptığı ankette demografik özelliklere göre görülen değişiklikleri yayımladı. Araştırmaya göre gençler ve üniversite, lisansüstü okuyan kesim en çok ordu ve polise güveniyor. En çok güvenilen kurumlar arasında 3. sırada ise Cumhurbaşkanlığı var. Cumhurbaşkanlığını TBMM takip ediyor. Kadınlarda Cumhurbaşkanlığına güven erkeklere oranla daha yüksek. 2 bin katılımcıyla gerçekleşen ankette yüzde 2 ile Diyanet güven açısından sondan dördüncü, yüzde 1.4 ile yargı ise sondan üçüncü kurum oldu. Medya ise yüzde 0.9 güven oranı ile sonuncu sırada yer aldı.

GENÇLERİN YAKLAŞIK 5'TE BİRİ HİÇBİR KURUMA GÜVENMİYOR!

Bankalar da gençler tarafında güvenilir bulunmadı. Gençlerin sadece yüzde 4.2'si bankalara güvenirken, ÖSYM'ye güven yüzde 4'te kaldı. YSK'yı ise gençlerin yüzde 3.5'i güvenilir buldu. Güven sıralamasında belediyeler de sınıfta kalan kurumlar arasında yer aldı. Araştırmaya göre gençlerin yüzde 2.9'u belediyelere güvenirken, politikacılar yüzde 1 ile sondan ikinci sırada yer aldı. Kurumların hepsine güvendiğini belirten gençler ise yüzde 4.4 oldu. Araştırmanın en dikkat çeken verisi ise 'hiçbirine güvenmiyorum' diyenlerin oranı oldu. Gençlerin yüzde 18.2'si verdikleri yanıtta hiçbir kuruma güvenmediğini beyan etti.

ana-fotoya-gom-foto-altini-bagla.webp

ADALETE GÜVEN YOK

Gençlerin devletin ana kurumlarına güven duymaması soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Özellikle siyaset ve medyaya karşı duyulan güvensizlik dikkat çekti. Yargıya olan güvensizlik ise adalet mekanizmasının sorgulanmasına neden oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.