Eğitime cimri özele bonkör!

Eğitime cimri özele bonkör!
 Damga Genel Yayın Yönetmeni
Tasarruf tedbirleri kapsamında devlet okullarındaki bütçeleri bazılarında yarı yarıya bazılarında üçte bir oranında düşüren Milli Eğitim Bakanlığı'nın, stajını okulda yapan öğrenciler için özel okullara devlet katkısı ödediği ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda görev yapan temizlik personelinin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı'ndan karşılanmasına karar verdi. Ancak ücret ayda 8 bin 447 lira olunca yeterli personel bulunamadı, okullarda ciddi bir temizlik sorunu başgösterdi. Aynı bakanlığı denetleyen Sayıştay, çok sayıda usulsüzlüğü günyüzüne çıkardı. İşletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere ödenen ücretlere yönelik olarak işletmelere yapılan devlet katkısı uygulamasında, işletme personel sayılarının gerçeği yansıtmadığı, yirmi personele sahip işletmelere hatalı oranda ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

STAJINI OKULDA YAPAN ÖĞRENCİ ASLA DEVLET KATKISI ALAMAZ!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın stajını okulda yapan ortaöğretim öğrencileri için de bazı özel okullara usulsüz olarak devlet katkısı ödediği tespit edildi. Sayıştay, stajını okulda yapan öğrencilerin devlet katkısı alamayacağını hatırlatarak, “Stajın işletme yerine okulda yapılması durumunda okula devlet katkısı ödenmez. Yapılan incelemelerde bazı özel okulların devlet katkısı talebinde bulunurken kendi okullarını e-Okul sistemine işletme olarak ekleyip katkı talebinde bulunduğu, talep edilen tutarların Bakanlık tarafından ilgili özel hesaplara gönderildiği ve il ilçe milli eğitim müdürlüklerince ilgili okullara ödemenin gerçekleştirildiği tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

STAJ YAPMAYANA DA DEVLETTEN KATKI!

Yapılan denetimde ayrıca fiilen staj yapmayan bazı öğrenciler için de devlet katkısı ödendiği görüldü. Yapılan incelemelerde, 12’nci sınıfı bitirmesine rağmen sorumluluk sınavlarını veremediği için mezun olamayan öğrencilerin fiili olarak staj yapmamasına rağmen, işletmelere bu öğrenciler için ödeme yapılmaya devam edildiği ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.