Kurumların bina kavgası

Kurumların bina kavgası
Beyoğlu Kaymakamlığı, Beyoğlu Belediyesi'ne ait bazı birimlerin kaymakamlık binasından taşınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada ise hukuki girişimlerin başlatılacağı belirtildi

MÜGE CESUR- 2023 yılında Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen Kasımpaşa’daki Beyoğlu Hükümet Konağı’ndaki belediye birimlerinin boşaltılmasına başlandı. 19 Eylül günü akşam saatlerinde Beyoğlu Belediyesi'ne iletilen tahliye yazısıyla birlikte belediye yöneticilerinin kaymakamlık binasında bulunan belediye birimlerine girişleri engellendi. Gece boyunca devam eden gerginliğin ardından sabah saatlerinde belediye birimlerinin tahliyesi için çalışmalara başlandı. Beyoğlu Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması için bina önünde kurduğu çadırda hizmetlerini sürdürdü.

Geçici olarak taşındı

Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Çeşitli sosyal medya mecralarında yer alan ve “Beyoğlu Kaymakamlığı, Belediye birimlerini tahliye ediyor.” Başlığıyla paylaşılan içerik ve görüntüler, konuyu manipüle etme amacı taşımakta ve gerçeği yansıtmamaktadır. Beyoğlu Belediyesi'nin bazı birimleri, 2023 yılı başı itibariyle, herhangi bir tahsis kararı olmaksızın, idari birimlerin talebi ve varılan mutabakatla Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı'na geçici olarak taşınmıştır. Birimlerin, Beyoğlu Belediyesi'nin devam eden bina inşaatlarının tamamlanmasıyla yeniden Beyoğlu Belediyesi hizmet binalarına taşınması hususunda mutabakata varılmıştır" ifadeleri yer aldı.

İyi niyetli değil!

“Beyoğlu Belediyesi'nin bahse konu olan binalarındaki inşaat çalışmaları Temmuz 2024 itibariyle tamamlanmış ve Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı'ndaki Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çalışmaları tamamlanan Beyoğlu Belediyesi'ne ait binaya taşınmıştır” denilen açıklamada, “Ancak Hükümet Konağı'nı kullanan diğer birimler, Belediye'nin ilgili birimleriyle defaatle iletişime geçilmesine ve gerekli uyarıların yapılmasına rağmen taşınmamıştır. Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin kendi hizmet binalarına taşıması talebinin sebebi; Beyoğlu Tarım İlçe Müdürlüğü ile Beyoğlu Müftülüğü'nün binalarında yapılan deprem incelemesinde binaların acilen boşaltılması gerekecek seviyede depreme karşı riskli çıkmasıdır. Konuya ilişkin gerekçeler, ilgili birim yetkililerine birçok kez iletilmişken ve bunun ardından bazı birimlerin taşınması Beyoğlu Belediyesi tarafından sağlanmışken, diğer birimlerin ısrarla tahliye edilmemesi ve olayın medya ve dijital mecralara taşınması, en hafif tabirle iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin tahliyesi, kendi hizmet binalarına taşıma hususunda gösterdiği özensiz tavır nedeniyle Beyoğlu Kaymakamlığı'nın ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Girişimiz engellendi

Beyoğlu Belediyesi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Değerli Beyoğlulular, Şu anda Belediyemizin yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerimize girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız" ifadeleri yer aldı. Belediye ekiplerinin kaymakamlık binasında olan birimlerinin malzemeleri depolandı. Ekipler çalışmalarına bina dışında devam ediyor.

k1.jpg

DEVLETİN DİNİ ADALETTİR!

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, belediye birimlerinin Kaymakamlık tarafından boşaltılmasına tepki gösterdi. “İlgilileri devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu yapılanın tüm bir ilçeyi cezalandırmak olduğunu hatırlatıyorum” diyen İnan, “Komşularımız müsterih olsun, ne olursa olsun sizlere hizmetlerimizde aksama olmayacak. Bu uygulamaya karşı idari ve hukuki tüm haklarımızı kullanacak, Beyoğlu’nun hakkını - hukukunu savunacağız. Altını çizerek hatırlatıyorum: devletin dini adalettir, adalet olmalıdır” ifadelerini kullandı. CHP'li belediye başkanları da yaptıkları paylaşımlarla İnan Güney'e destek verdi. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Halkın iradesine ipotek konulamaz. Beyoğlu'nu sosyal belediyecilik anlayışı ile tanıştıran İnan Güney Başkanımızın ve Beyoğlu halkının her zaman yanındayız. Unutulmamalıdır ki halkı cezalandırmaya kalkanlar, halkın vicdanında her zaman mağlup olmuştur. İlgilileri devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum” açıklamasını yaptı.

k2.jpeg

BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜN

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, yaptığı açıklamada, “Derhal bu yanlıştan dönün” dedi. Zeybek, “Halkın iradesiyle göreve gelen yöneticilere ve belediyelere yönelik takınılan bu düşmanca ve rövanşist tutum, halkın kendisini yok saymak; devlet kurumlarını siyasi ajandalarla yönetmek maksadıyla halkı cezalandırmaktır” diye konuştu. CHP parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş da tahliye işlemine tepki gösterdi. “Milletin iradesini hiçe sayan, vatandaşlarımızı cezalandırmaya çalışan bu zihniyet ile mücadele etmeye devam ediyoruz” diyen Özçağdaş, “Beyoğlu Belediyemizin ve Başkanımızın yanındayız, bu tür baskılara boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. CHP İstanbul İl Başikanı Özgür Çelik ise “Kamu hizmetlerinde devamlılık esastır. Kaybedince, tahsis ettiğim odaları geri alıyorum denmez. Yediden yetmişe Beyoğlu'na hizmet eden ve tüm komşularımızın takdirini kazanan Belediyemize ait birimlerin faaliyetlerini, akıl dışı yöntemlerle engelleme çabasını tüm İstanbullular görüyor. Halk, atanmışlardan büyüktür” tepkisini gösterdi. Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan da “Beyoğlu Belediyesi yetkililerine karşı yapılan bu partizan uygulama millet iradesine ve yine milletin oyuyla seçilmiş CHP’li Beyoğlu Belediyesi’nin icraat ve hizmetlerine engel olmaya yönelik, kabul edilemez bir tutumdur. 31 Mart’ta yurttaşın sandıkta gösterdiği irade her şeyin üzerindedir ve açamayacağı kapı, aşamayacağı zorluk yoktur” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:MÜGE CESUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.