Milletin arazisine çöktüler!

Milletin arazisine çöktüler!
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Ortabağlar mevkiinde bulunan Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi, 2024 yılının başında yaklaşık 127 dönüm tarla vasıflı araziyi kamulaştırdı.

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi, 127 bin metrekare tarla vasıflı araziyi kamulaştırdı. Bilirkişi raporu doğrultusunda metrekaresi 160 TL'den kamulaştırılan arazilerin sahipleri, mahkemeye koştu. Arazi sahiplerinden Dr. Ercan Tekdemir, OSB'nin resmen milletin arazisine çöktüğünü belirterek, “Kamulaştırılan arazilerin yanı başında olan yerlerin metrekaresi 2 bin, 2 bin 500 TL arasında satılıyor. Burada çok büyük bir rant var” dedi.

AYNI ADA İÇERİSİNDE BAZI PARSELLER ARSA BAZILARI TARLA

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Ortabağlar mevkiinde bulunan Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi, 2024 yılının başında yaklaşık 127 dönüm tarla vasıflı araziyi kamulaştırdı. Bilirkişi bu arazilerin metrekare fiyatını 160 TL olarak belirledi. 160 lirayı komik bulan arazi sahipleri ise mahkemenin yolunu tuttu. 60 dönüm arazisi kamulaştırılan Dr. Ercan Tekdemir, Damga'ya yaptığı açıklamada, “OSB'nin hazineden devraldığı ve kamulaştırılan arazilere bitişik yerlerin metrekaresi 2 bin, 2 bin 500 TL arasında satılıyor. Bizim yerlerimiz ise 160 TL'den alındı. Ayrıca bölge tamamen tarla statüsünde olmasına rağmen, OSB'ye ait yerler arsa statüsünde satılıyor. Aynı ada içerisinde bazı parseller arsa, bazıları tarla olarak bırakılmış” dedi.

ana-fotoya-gom1-001.jpeg
Ercan Tekdemir

127 DÖNÜM ARAZİYİ 20 MİLYONA KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR!

Kamulaştırma yapılırken domates ve patlıcan üretimi üzerinden hesaplama yapıldığını belirten Tekdemir, “Gerçekten çok komik. Dağ başında bile 160 liraya yer yok. Ana yola çok kısa mesafede olan bu yerlere Hayrabolu OSB resmen çöktü. Burada 300 milyondan fazla bir rant var. Bu araziler el değiştirdikçe bu rant milyarı bulur” diye konuştu. 127 dönüm araziyi 20 milyona kapatmaya çalıştıklarını ifade eden Tekdemir, “7 mülk sahibi hukuki yola başvurduk. Avukatımız aracılığı ile itiraz dilekçesi verdik. Önümüzdeki günlerde duruşmamız var” bilgisini verdi. Buradaki arazisinin metrekaresini 10 sene önce yaklaşık 6 dolardan satın aldığını ifade eden Tekdemir, “10 sene sonra metrekaresine 6 dolar bile verilmedi” tepkisini gösterdi.

ÖZEL HABER: EKREM HACIHASANOĞLU

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.