CHP Silivri İlçe Başkanı Kömür'den belediyede çalışan temizlik işçilerine gözdağı

CHP Silivri İlçe Başkanı Kömür'den belediyede çalışan temizlik işçilerine gözdağı
Silivri CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan bazı temizlik görevlerinin 'siyasi hesap içerisinde' olduklarını iddia etti.

MÜGE CESUR- Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan çok sayıda temizlik personeli işten çıkarıldı. İşten çıkarma nedeni “işi aksatma” olarak gösterildi. İşinden olan işçiler ise “Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na seçimi biz kazandırdık. İşimizi yaparken işten çıkarıldık” açıklamasını yaptı. CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür ise partisinin örgüt toplantısında işten çıkarılan personel hakkında konuştu. İşçilerin işlerine siyaset karıştırdıklarını iddia eden Kömür, Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarını hedef gösterdi. Kasıtlı olarak çöplerin zamanında toplanmadığını savunan Kömür, bazı çalışanların siyasi hesap içerisinde olduğunu ifade etti.

EVİNİZE GÖTÜRDÜĞÜNÜZ EKMEĞE HARAM KATMAYIN!

Siyasi hesap içerisinde olan işçilere olabildiğince müsamaha gösterdiklerini dile getiren Kömür, “Hiç kimseyi ekmeğinden etmedik. Fakat o arkadaşlar da evine götürdükleri ve çoluk çocuğuna yedirdikleri ekmeğe haram katmamalı çalışıp helal lokma götürmelerini tavsiye ederim” sözlerini sarf etti. “Her şeye rağmen bu arkadaşları uyarma yoluna gittik, maaşlarını hak etmelerini istedik” diyen Kömür, “Sizler de takdir edersiniz ki Belediye bizim babamızın şirketi değil, halkın vergileriyle halka hizmet eden bir kamu kurumu, hepimizin ortak malı ortak değeridir” ifadelerini kullandı. Kömür, işçiler hakkında kendilerine gelen şikayetleri Bora Balcıoğlu'na ilettiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun yasal, kendilerinin de siyasi sorumlulukları olduğunu belirten İbrahim Kömür, “Son aldığım bilgilere göre, Belediye hizmetlerini aksatmakta ısrar eden bazı personeli, işten çıkarılmış. Birileri bu yol ayrılığını siyasi tutum olarak değerlendirirse, doğru yapmaz, yanlış içinde olur” dedi.

Kaynak:MÜGE CESUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.