Bakan Tekin, 'okullardaki hijyen' sorusuna sinirlendi, alanı terk edip uzaklaştı

Bakan Tekin, 'okullardaki hijyen' sorusuna sinirlendi, alanı terk edip uzaklaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerin okullardaki hijyen sorusuna yanıt vermekten kaçındı. Soruların devam etmesine sinirlenen Tekin, alanı terk ederek uzaklaştı.

İstanbul Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Basketbol Spor Lisesi protokolünün imza törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Tekin’e program ardından gazeteciler tarafından okullardaki hijyen sorusu soruldu. Ancak Bakan Tekin, konunun basketbol olduğunu belirterek soruya cevap vermekten kaçındı. Tekin, muhabirlerin sorularında ısrarcı olması üzere alanı terk ederek uzaklaştı.

NTV'nin haberine göre; geçen yıl temizlik görevlilerine verilen 17 bin liralık asgari ücret bu dönem getirilen yeni sistemle değişti. Buna göre personelin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı'ndan karşılanmasına karar verildi. Haftada üç gün ve azami 22,5 saat çalışma süresi öngörüldü. Ancak ücret ayda 8 bin 447 lira olunca yeterli personel bulunamadı.

OKULLARDA HİJYEN SORUNU BAŞ GÖSTERDİ, VELİLER ŞİKAYETÇİ

Temizlik personelinin bulunamaması üzerine okullarda hijyen sorunu baş gösterdi. Temizlik personeli bulunamayan okullarda, okullar veliler ve öğrenciler tarafından temizlettirilmeye başlandı. Bunun bir örneği Sincan'da yaşandı. Evrensel'in haberine göre; Sincan’da bulunan bir lisede, temizlik personeli olmadığı için okulun çöplerini öğrencilere attırdılar.

ÖĞRENCİLER HASTALANIYOR

Öte yandan veliler tarafından gelen şikayetlere göre okullarda tüm sınıflar pislik içinde ve bu durum çocukların kolay bir şekilde hastalanmasına yol açıyor.

BAKAN TEKİN YANIT VERMEDİ, ALANI TERK ETTİ

İstanbul Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Basketbol Spor Lisesi protokolünün imza törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Tekin'e programın ardından muhabirler okullardaki hijyen sorusunu yöneltti.

Ancak Bakan Tekin, soruyu duyar duymaz "Bugün gündemimiz basketbol, başka bir ortamda onları da konuşacağız" şeklinde yanıt verdi.

Muhabirin soruyu yeniden yöneltmesi üzerine “Basketbol Lisesi ile ilgili sorunuz varsa yanıtlayayım” diyen Bakan Tekin, soruların yeniden dillendirilmeye devam edilmesiyle “Nezaket başka bir şey, burada Basketbol Lisesini konuşuyoruz” diyerek muhabirlere tepki gösterdi.

“Ama bu küçük bir kesimi etkiliyor, lütfen cevap verir misiniz” sorusunu duyan Bakan Tekin, yanıt vermekten kaçınarak alandan uzaklaştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.