Fenerbahçeli basketbolcu Nigel Hayes-Davis’den skandal “soykırım” paylaşımı!

Fenerbahçeli basketbolcu Nigel Hayes-Davis’den skandal “soykırım” paylaşımı!
Fenerbahçe Beko’nun ABD’li basketbolcusu Nigel Hayes-Davis’in Ermenistan ziyareti sırasında paylaştığı görüntüler olay yarattı. Gelen tepkiler üzerine Davis fotoğrafları kaldırarak özür metni yayınladı.

Fenerbahçe’de Nigel Hayes-Davis krizi! Ermenistan’a tatile giden ABD’li basketbolcu sözde Ermeni soykırımı ile ilgili fotoğraflar paylaşında ortalık karıştı! Sosyal medyada Hayes-Davis’e tepkiler yükselirken basketbolcu söz konusu paylaşımları kaldırıp özür diledi.

Fotoğrafları silip özür diledi!

Nigel Hayes-Davis, kişisel Instagram hesabından Ermenistan ziyaretine ilişkin bir dizi fotoğraf paylaştı. Fotoğraflar arasında sözde “soykırımı” anlatan fotoğraflar ve yazılar içeren görüntüler de yer aldı.

Paylaşımları görenler kısa sürede Hayes-Davis’e tepki verirken, ünlü basketçi kısa bir süre sonra fotoğrafları sildi.

66f5a2b21ea7c553-w1200xh1843.webp

Hemen ardından yazılı bir mesaj yayınlayan basketbolcu, Türk halkından özür diledi.

Nigel Hayes-Davis’in özür metninde şu ifadeler yer aldı; "Ermenistan ve Türkiye'yle ilgili paylaşım yaptığım konunun çok hassas olduğunu, yaptığım paylaşımın ardından öğrenmiş bulundum. Her ne kadar öğrenmeye çalışsam da her şeyi bilmiyorum. Türkiye'nin bana kişisel ve profesyonel olarak sunduğu her şeye duyduğum takdir ve saygıdan dolayı, Türkiye'ye, tarihine veya vatandaşlarına yönelik yazılı, kasıtlı veya ima edilmiş hiçbir saygısızlık yapmak istemeyeceğimi belirtmek isterim. Beni şahsen tanıyan ve bu konu hakkında benimle konuşanlar söylediklerimin doğru ve içten olduğunu bilecektir. Ben Türk değilim, bu yüzden bu konunun Türk olanlar için taşıdığı ağırlığı anlayamamıştım. Umarım bu söylediklerim, eylemlerim ve daha da önemlisi karakterim hakkındaki yanlış anlamaları veya yanlış yorumları ortadan kaldırır. Bu durumdan ötürü kırılan herkese belirtmek isterim ki maksadım bu değildi."

enkwm-1727373488-3838.webp

Fenerbahçe ne yapacak?

Nigel Hayes-Davis'in paylaşımlarına tepkiler sürerken Fenerbahçe Spor Kulübü'nden basketbolcunun paylaşımlarına ilişkin bir yaptırım kararı gelip gelmeyeceği merak edilmeye başlandı.

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.