2024 Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Eski ve yeni tip sürücü belgesi, ehliyet başvuru ücreti!

2024 Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Eski ve yeni tip sürücü belgesi, ehliyet başvuru ücreti!
Ehliyet yenileme son gün tarihi pek çok vatandaş ve araç kullanıcısı tarafından merak ediliyor. 2016 öncesi eski tip ehliyet kullanan kişiler, belirtilen tarihe dek sürücü belgelerini yeniletmek zorundalar. Peki ehliyet yeniletme son tarih ne zaman?

Araç kullanan ve ehliyet sahibi olan vatandaşlar ehliyet yenileme son tarih bilgisini merak ediyor. Vatandaşlar "Eski ehliyet değiştirme ne zamana kadar yapılacak?" sorusunu sık sık sorgulamaya başladı.

Sürücü belgesi yenileme işlemleri bilindiği üzere aslında 2022 yılında tamamlanmış olacaktır. Fakat alınan yeni bir kararla kararla tarih daha da uzatılmıştı. Peki son tarih ne zaman?


EHLİYET YENİLEME VE DEĞİŞTİRME SON TARİHİ BELLİ OLDU MU?


Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girmiş olan ve geçici olan 10'uncu maddesine göre sürücü belgelerini değiştirme işlemlerinin 5 sene içerisinde tamamlanması gerekmekteydi.

Fakat bu süre İçişleri Bakanlığınca 31 Aralık 2022 tarihinden bu yana 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmasına karar verilmişti.


EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ


Eski tip ehliyetini yenisi ile değiştirme işlemi için​​​​​​ 15 TL istenirken, yeni tip (2016 sonrası) sürücü belgesini yenileyen ehliyet sahiplerinden ise değerli kağıt bedeli için 990 TL istenmiş oluyor. Ayrıca vakıf hizmet bedeli olarak da 230 TL ödemesi gerekmekte.


EHLİYET YENİLEME BAŞVURUSU İÇİN GEREKEN BELGELER NELER?


Ehliyetini yenilemek isteyenlerin öncelikle eski sürücü belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.
Bunun dışında diğer şartlar ise;

-15 liralık başvuru ücretini vermeleri,
-Yetkili sağlık kuruluşlarından alınmış sürücü sağlık raporunu sunmaları,
-Son 6 ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı açık adreslerini bildirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca adres bilgileri sistemde kayıtlı olarak bulunan kişiler, sürücü belgelerinin ülke içindeki istedikleri adrese teslim edilmesini talep edebilmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.