Sakarya Hendek'teki patlamada ölen var mı? Sakarya'da patlamada ölen ve yaralanan oldu mu?

Sakarya Hendek'teki patlamada ölen var mı? Sakarya'da patlamada ölen ve yaralanan oldu mu?
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlama sonrası ölen veya yaralanan olup olmadığı merak ediliyor. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaralıların durumu hakkında son bilgileri verdi. Peki Sakarya Hendek'teki patlamada ölen var mı?

Sakarya'da Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde yer alan bir makarna fabrikasında patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamanın sonrasında fabrikada ani şekilde yangın çıktı.

Bölgeye yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yollanırken; Sağlık Bakanlığı, patlama sonucu yaralı olan kişiler olduğunu açıkladı. Peki Sakarya Hendek'teki patlamada ölen var mı? Yaralı var mı?

SAKARYA HENDEK'TEKİ PATLAMADA ÖLEN VAR MI?

Bakanlık, patlamada 2’si ağır olmak üzere 21 kişinin yaralandığını bildirdi.


Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, konu hakkında yaptığı açıklamada "Şu ana kadar fabrika bölgesinden toplam 21 yaralı tespit edildi. Bunların 12'si ambulanslarla hastanelere sevk edildi. 9 yaralı ise kendi imkanları ile hastaneye ulaştılar. 2 yaralı entübe durumda. İçeride başka kimse olmadığını düşünüyoruz şekilde son tespitler ulaştı. Yine de sistemler kontrol ediliyor. Burada 59 vardiya personeli vardı. Bunların da sadece bir kısmı patlama olan bölgedeydi. Patlamanın ilk tespitlere göre değirmen bölümünde olduğu şeklinde bir kanaat var. Şimdilik vereceğim bilgiler bundan ibaret" dedi.

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI"


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum." şeklinde açıklamada bulundu.

Tunç, ayrıca patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtirken, patlamanın nedeni ve sorumluların tespitinin yapılması için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını da söyledi.

Bu esnada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından da görüntülendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.