Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarına şok karar...Toplatılıyor mu?

Eyüp Sabri Tuncer kolonyalarına şok karar...Toplatılıyor mu?
AB (Avrupa Birliği), ünlü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer'in ürünlerini, içinde bulunan zararlı bir bileşen sebebiyle toplatma kararı aldı. AB'nin bu kararına, firma yönetiminden sert bir yanıt geldi.

AB, Türkiye'nin en tanınan kolonya markalarından Eyüp Sabri Tuncer ürünleri hakkında kritik bir karar çıkardı.

Avrupa Birliği’ne bağlı Safety Gate’in (Emniyet Kapısı) resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre, Mart 2022 tarihinden önce üretilen bazı kolonyaların içinde yasaklı bileşen 2-(4-tert-butilbenzil) propionaldehit (BMHCA) bulunması sebebiyle, markaya ait ürünlerin Avrupa pazarında toplatılmasına karar verildi.

Kararın gerekçesi olarak ise Mart 2022’den önce üretilen bu ürünlerin, AB kozmetik yönetmeliklerine uygun olmaması, hamileler ve anne karnındaki bebekler için ciddi zararlar oluşturabileceği, söz konusu maddenin üreme sistemine zarar verdiği ve cilt hassasiyeti yarattığı gibi sebepler gösterildi.

Şirketten açıklama

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, karara ilişkin bir açıklamada bulundu. Tuncer, AB'nin verdiği kararın sadece Mart 2022 tarihinden önce üretilen ürünlere yönelik olduğunun altını çizerek, "Bu yasak, 2022 Mart’ından sonra üretilen ürünler için geçerliydi. O dönemde bu madde dünya genelinde serbestçe kullanılan bir hammaddeydi. Ayrıca, o dönem üretilen ürünlerde kullanılan logolar dahi farklıydı." dedi.

Tüm dünyada serbestti

Açıklamasında, markanın hedef alındığını düşündüğünü dile getiren Tuncer, bu düşüncesini ; "Sanki bir marka karalanıyormuş gibi bir durum var. Biz her zaman dünya ve Türkiye kozmetik kanunlarına uygun hareket ettik" sözleriyle ifade etti.

Kararla ilgili son olarak, bahsi geçen maddenin kullanımının 2022 yılından önce tüm dünyada serbest olduğunu vurgulayan Tuncer, "Lüks parfümler dahil bu madde o dönem serbestti. Bugün bu şekilde gündeme getirilmesi yanıltıcıdır." ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

whatsapp-image-2024-09-15-at-16-48-23.webp

Hangi ürünler toplatılacak?

Sitede yayınlanan listede Eyüp Sabri Tuncer markasının çeşitli kozmetik ürünleri de yer buldu. Resmi liste ise şöyle:

-Bodrum Mandalinası (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Klasik Limon (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Tütün (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

Gardenya (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Love Kisses (50ml, 250ml

-Empress (50ml)

-Wild Beauty (50ml, 250ml)

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.