2024 Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2024 eğitim öğretim yardımı başvuru ekranı!

2024 Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2024 eğitim öğretim yardımı başvuru ekranı!
Kırtasiye yardımı başvurusunun nasıl ve nereden yapılacağı milyonlarca veli ve öğrenci tarafından sorgulanıyor. İşte 2024 eğitim öğretim yardımı başvuru ekranı ve merak edilenler...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Öğrenciler ve veliler bu süreçte "Öğrencilere eğitim öğretim yardımı başvuruları ne zaman?" sorusunu sorgulamaya başladı.

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının derslerde kullandığı araç-gereçlerin karşılanması amacıyla maddi destekte bulunması için sağlanan öğrencilere Kırtasiye yardımı başvuruları başladı. Peki başvurular nasıl yapılır?


KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?


Kırtasiye yardımı başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin ve şartları sağlayanların herhangi bir kuruma giderek bizzat başvuru yapmasına gerek bulunmamakta.

Kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen kişiler bunu e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri ismiyle senede bir kez YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu şekilde ödenerek verilmekte. Kırtasiye yardımı 1 Eylül-31 Aralık 2024 tarihleri arasında verilmekte.


KIRTASİYE YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?


Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi süren, ayrıca vazife veya harp malullüğü aylığı alanların, bunun yanı sıra 2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olan kişiler) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,

2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin, terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması ya da bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve yararlı olan kişilerden bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit veya gaziler kendilerine ve çocuklarına verilmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.