2024- 2025 MEB Açık Öğretim Lisesi kayıt tarihleri: AÖL kayıtları ne zaman yapılacak, kayıt yenileme başladı mı?

2024- 2025 MEB Açık Öğretim Lisesi kayıt tarihleri: AÖL kayıtları ne zaman yapılacak, kayıt yenileme başladı mı?
MEB'in açıklaması sonrası lise eğitimlerini sürdürmek isteyen öğrenciler için AÖL kayıt ve kayıt yenileme takvimi açıklandı. Yapılan duyuru sonrası AÖL hakkındaki detaylar sorgulanmaya başlandı. İşte 2024 AÖL kayıt tarihleri...

2024 yılı AÖL kayıt tarihleri öğrencilerin gündeminde sıkça yer alıyor. Açık Öğretim Lisesi için 2024-2025 eğitim dönemi 1. Dönem (2024/1 Dönemi) yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ağustos 2024 tarihinde başlamıştı.

Kayıt yenileme ücreti gibi detaylar da merak ediliyor. Öğrencilik durumu aktif, donuk ya da silik olan öğrenciler 2024-2025 eğitim öğretim yılı 1.dönemi için kayıt yenileme işlemini gerçekleştirebilecek.

Kayıt yenileme ücreti miktarı ise 300 TL olarak ödenmiş olacak.


AÇIK ÖĞRETİM KAYIT TARİHLERİ


Açık Öğretim Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim senesi için 1. Dönem (2024/1 Dönemi) yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başlamıştı. Ağustos'un sonunda başlayan kayıtlar 28 Ağustos - 22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILACAK?


AÖL kayıt yenileme işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği merak ediliyor. Başvurular il ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleri üzerinden yapılabilecek. Açık Öğretim Lisesi yurtdışı programına henüz yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ise (Batı Avrupa Programı dışında); Açık Öğretim Lisesi yurtdışı programı kapsamında, Suudi Arabistan (Medine, Cidde, Riyad) Kuveyt, Katar, Azerbaycan, İran ve Kıbrıs’ta bulunan irtibat büroları üzerinden kayıtlarını gerçekleştirebilir.

Ayrıca https://aokyurtdisi.meb.gov.tr/ adresi üzerinden de Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.