KYK yurt ücreti ne kadar? 2024-2025 KYK GSB yurt ücretleri ne kadar olacak?

KYK yurt ücreti ne kadar? 2024-2025 KYK GSB yurt ücretleri ne kadar olacak?
2024-2025 eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurt başvuruları 20-24 Ağustos tarihleri arasında alınmıştı. Peki 2024 yılı KYK yurt ücreti ne kadar?

KYK yurt başvuruları ve yurt ücretleri binlerce üniversite öğrencisi tarafından merak ediliyor. Binlerce öğrendi KYK yurt başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorguluyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrenciler sunduğu yurtlarda odalar, sundukları hizmetlerin niteliğine göre 1. tipten 6. tipe kadar sıralanıyor. Yapılan bu sınıflandırmaya göre ise farklı ücretler talep ediliyor.

2024 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?


KYK yurtlarında, oda tipleri 1’den 6’ya kadar sıralanırken bu oda tiplerinde, odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı ve odada tuvalet ile banyo gibi olanakların bulunup bulunmadığına göre ücret miktarı belirlenmiş oluyor.

Oda tipine göre KYK yurt ücretleri değişiklik gösteriyor. En düşük ücrete sahip olan yurtlar 1. tip yurtlar iken, en yüksek ücretli olan yurtlar ise 6. tip yurtlar olarak bilinmekte.

Geçtiğimiz sene KYK yurt ücretleri 250 TL ile 450 TL arasında farklılık göstermekteydi. Fakat 2023-2024 eğitim dönemi için KYK yurt ücretleri henüz açıklanmadı. Yurt ücretlerinin miktarı belli olduğunda sayfamızda yer vereceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.