Okullar geç mi açılacak, ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi

Okullar geç mi açılacak, ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi
Milyonlarca öğrenci ve veli okulların açılacağı tarihi merak ediyor. Sosyal medyada yayılan iddialar sonrası pek çok vatandaş "Okullar geç mi açılacak?" sorusunu sormaya başladı. İşte konu hakkında merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okulların açılış tarihi hakkında açıklama geldi. Sosyal meduada öne sürülen iddialar sonrası pek çok öğrenci ve veli okulların açılış tarihini merak etmeye başlamıştı.

Bazı sosyal medya hesaplarında 'Yaz tatili uzatıldı' iddiaları yer alırken, konu hakkında çıkan haberler üzerine Bakan Yusuf Tekin'den de açıklama geldi.


Okulların açılış tarihine yönelik Bakan Tekin ortaya atılan iddialara Gaziantep'te CNN TÜRK canlı yayınında yanıt verdi. Bakan Tekin, okulların açılış tarihiyle ilgili olarak “9 Eylül günü itibarıyla deprem bölgesinde eğitim dönemine sorunsuz şekilde başlayacağımızı söyleyebilirim. MEB ile ilgili mevzularda spekülasyonlar var. Tatil uzadı gibi. 9 Eylül'de okullar açılacak, erteleme gündemde yok." şeklinde konuştu.

Tekin ayrıca "2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminerleri başlıyor. 9 Eylül'de takvimimiz başlayacak.” dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?


Okullar 9 Eylül'de başlamış olacak.

MEB 2024-2025 TAKVİMİ

Birinci dönem ara tatili, Kasım ayında 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde yapılacak Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi başlamış olacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona ermiş olacak. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi gününde başlayacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.