2024 YKS ek kontenjanları ve taban puanları! Üniversite ek tercih kontenjan ve taban puanları açıklandı mı?

2024 YKS ek kontenjanları ve taban puanları! Üniversite ek tercih kontenjan ve taban puanları açıklandı mı?
YKS ek tercih yani üniversite ek yerleştirme taban puanları ve kontenjanları tercih süreci öncesinde merak ediliyor. Peki 2024 YKS ek kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu?

YKS ek tercih kontenjan ve taban puanlarının açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor. Tercih sürecinin tamamlanmasının sonrasında kontenjanlar sık sık sorgulanıyor. İlk tercihlerde yerleşemeyen adaylar ya da kaydolduğu bölüm haricinde bir başka bölüm tercih edecek olan kişiler özellikle araştırmaya koyuldu. Peki 2024 YKS ek kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu?


YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?


YKS ikinci yani ek tercihler, 23 Ağustos tarihinde üniversite kayıtlarının sona ermesinin sonrasındaki günlerde ÖSYM tarafından başlatılmış olacak.


YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR?


YKS ek tercihlerinin nasıl yapılacağı da sorgulanıyor. ÖSYM tarafından ek tercih kılavuzu ve boş kontenjanların yayınlanması ile beraber buradaki boş kontenjanlar ve yönergeler vasıtasıyla yapılacak. YKS 2024 taban puanları ile boş olan kontenjanlar ise henüz açıklanmadı. 2 ve 4 senelik üniversite taban puanları her sene tekrardan belirlenmekte.

Fakat yeni tavan ve taban puanları ve ek kontenjan detayları yerleştirme işlemleri tamamlanmasının ardından belli oluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.