Okullarda deneme sınavı kaldırıldı mı? MEB'den deneme sınavı kararı!

Okullarda deneme sınavı kaldırıldı mı? MEB'den deneme sınavı kararı!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan yeni bir genelge ile okullarda yapılan deneme sınavıyla ilgili değişiklikler yaşandı. Peki okullarda deneme sınavı kaldırıldı mı?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Okullarda deneme sınavı yapılıp yapılmayacağı konusu da hem eğitimciler hem de öğrenciler tarafından takip ediliyor. Konu hakkında Bakanlık tarafından açıklama yayınlandı. Peki okullarda deneme sınavı yapılacak mı?


OKULLARDA DENEME SINAVI YASAKLANDI MI?


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda liselere dek deneme sınavı yapılması yasaklandı. Bu sayede il, ilçe ve okul genelinde düzenlenmiş olan deneme sınavlarıyla beraber öğrencilerin daha erkenden yarışa sokulması ve sınav stresi yaşamaları da engellenmiş olacak.


BAKANLIK AÇIKLADI


Bakanlık tarafından, 2024-2025 eğitim öğretim senesinde okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde uygulanmış olacak. Ayrıca yeni müfredat hakkında yayımlanan genelgede ölçme ve değerlendirme uygulamalarının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun şekilde süreç odaklı ve geliştirici bir yaklaşımla yürütüleceği ifade edildi.

Yine karara göre okullarda eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencileri akademik başarılarına göre sıralayacak, onları yarışır hale getirecek şekilde il, ilçe ve okul geneli sınavlar düzenlenmeyecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.