Bu dünyadan bir Alain Delon geçti..

Fransız sinemasının dünyaya film sektörüne kazandırdığı en önemli aktörlerden olan Alain Delon, 18 Ağustos 2024 Pazar günü 88 yaşında Fransa’daki evinde hayatını kaybetti. Dünyanın en yakışıklı aktörleri arasında gösterilen Delon’un vefatının ardından sinema kariyeri ve özel yaşamı ünlü oyuncuyu yakından tanımak isteyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Alain Delon nasıl ünlü oldu, hangi filmlerde rol aldı, çalkantılı özel hayatında neler yaşadı? Gelin birlikte göz atalım…

alain-delon-un-otanazi-kararini-sanatcilar-degerlendirdi.jpg

Alain Delon kimdir?

Alain Delon, Fransız sinemasının en tanınmış ve etkili aktörlerinden biridir. 8 Kasım 1935'te Sceaux, Fransa'da doğdu. Yakışıklılığı, karizması ve oyunculuk yeteneği ile 1960'lar ve 1970'lerde uluslararası bir yıldız haline geldi.

Vietnam’da askerlik yaptı

Alain Delon, anne ve babasının boşanmasının ardından çocukluğunu farklı aileler yanında geçirdi. Askerlik görevini yerine getirmek için Fransız Deniz Kuvvetleri'ne katıldı ve Vietnam'da görev yaptı. Askerlikten sonra Fransa'ya döndüğünde oyunculuk kariyerine başlamadan önce kısa bir süre garsonluk ve hamallık gibi çeşitli işlerde çalıştı.

0ztgy-1723962996-0588-001.webp

Kızgın Güneş ile büyük çıkış!

Delon, 1957 yılında sinema dünyasına adım attı. İlk büyük çıkışını ise 1960 yılında yönetmen René Clément'in yönettiği "Plein Soleil" (Kızgın Güneş) filmiyle yaptı. Bu filmdeki performansı, Delon'u uluslararası bir yıldız haline getirdi ve Hollywood'un dikkatini çekti. Delon, 1960'lar ve 1970'lerde birçok önemli filmde rol aldı. Bunlar arasında "Rocco e i suoi fratelli" (Rocco ve Kardeşleri, 1960), "L'Eclisse" (Bunalım, 1962), "Le Samouraï" (Samuray, 1967) ve "Le Cercle Rouge" (Kızıl Çember, 1970) gibi klasikler bulunur. Özellikle Jean-Pierre Melville ile yaptığı işbirlikleri, onun kariyerinde önemli bir yer tutar.

İlişkileriyle magazin gündemini meşgul etti

Alain Delon, güzelliği ve karizması nedeniyle birçok ünlü kadınla ilişkisiyle de tanındı. Romy Schneider, Nathalie Delon ve Mireille Darc gibi isimlerle olan ilişkileri magazin dünyasında sıkça yer aldı. Nathalie Delon ile olan evliliğinden bir oğlu, Anthony Delon doğdu.

Son yılları ve sağlık sorunları

Alain Delon, ilerleyen yaşına rağmen sinema dünyasından tamamen kopmadı ve ara sıra filmlerde rol aldı. Ancak son yıllarda daha çok özel hayatına ve sağlık sorunlarına odaklandı. Delon, 2019 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Yılmaz Arşivi