Popüler web tarayıcı Opera'nın adı ve tasarımı değişti

Popüler web tarayıcı Opera'nın adı ve tasarımı değişti
Opera'nın klasik web tarayıcısı, yapay zeka odaklı özelliklere sahip Opera One ile değiştirildi. Başka bir deyişle, bildiğimiz haliyle opera tarih oldu. Yeni adı ve tasarımıyla Opera One'a herkes erişebilir. Yeni tarayıcı hangi özellikleri sunuyor?

Birkaç ay önce paylaştığımız bir mesajda Opera'nın internet tarayıcısının "Opera One" isimli yeni bir sürümünün yayınlanmasından bahsetmiştik. Opera One, geleneksel web tarayıcısının yapay zeka destekli özel bir versiyonuydu. Opera One oldukça sade bir arayüze sahip, yapay zekaya yönelik özelliklerle donatılmış ve kullanıcının ihtiyaçlarına göre özelleştirilebiliyor.

Opera One, Opera tarafından uzun süredir bağımsız bir İnternet tarayıcısı olarak sunulmaktadır. Ama şimdi işler değişti. Geliştiriciler, Opera'nın standart sürümünü reddettiler ve Opera'yı Opera One'a dönüştürdüler. Opera'nın web sitesini ziyaret etmek ve tarayıcıyı indirmek istiyorsanız, doğrudan Opera One'a gidebilirsiniz. Ayrıca zaten yüklü olan Opera, Opera One oldu.

Normal Opera'yı kullanmaya devam etmek için Opera'yı üçüncü taraf bir kaynaktan indirmeniz gerekecek

opera.jpeg

Karar sadece yeni kullanıcıları etkilemiyor. Mevcut kullanıcılar bile eski Opera'yı kullanamayacak. Uygulamayı açtığınızda, tarayıcınızın güncellendiğini ve Opera One'a dönüştürüldüğünü belirten bir bildirim görürsünüz. Güncellemenin ardından yapay zeka destekli Opera One'ın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu arada klasik Opera'yı kullanmak isteyen kullanıcılar için de bir çözüm bulunuyor. Üçüncü taraf kaynaklardan Opera'nın eski sürümlerini indirerek klasik Opera'yı kullanmaya devam edebilirsiniz. Otomatik güncellemeleri kapatmak, Opera One'a geçişi de engeller. Ancak, üçüncü taraf kaynaklardan oluşturulan uygulamalara güvenilemeyeceğini unutmayın.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.